Ipoteză: SUA analizează posibilitatea ca noul coronavirus să fi pornit din laboratoarele chineze

coronavirus 1 3

Conform CNN, oficialii americani din cadrul direcțiilor de informații și securitate națională spun că guvernul Statelor Unite analizează posibilitatea ca noul coronavirus să își aibă originea într-un laborator chinez, mai degrabă decât într-o piață, potrivit mai multor surse familiare cu chestiunea care avertizează că este prematur să tragă concluzii.

Teoria este una dintre multiplele teorii urmărite de investigatori, deoarece încearcă să determine originea coronavirusului care a dus la o pandemie globală care a ucis sute de mii de oameni.

SUA nu cred că virusul a fost asociat cu cercetarea în biotehnologii, iar oficialii au menționat că oamenii din zona de informații explorează și o serie de alte teorii cu privire la originea virusului, așa cum ar fi în mod obișnuit în cazul incidentelor cu profil înalt.

Un oficial din domeniul informaților, familiar cu analiza guvernului a spus că o teorie pe care oficialii o investighează este aceea că virusul își are originea într-un laborator din Wuhan, China și a fost eliberat accidental către oameni.

Alte surse au declarat pentru CNN că informațiile din SUA nu au reușit să coroboreze teoria, dar încearcă să analizeze dacă cineva a fost infectat în laborator printr-un accident sau o manipulare deficitară a materialelor și ar fi putut infecta și alte persoane.

Cu toate acestea, unii oficiali din domeniul securității spun că este posibil ca modul în care a pornit acest virus să nu fie cunoscut niciodată.

O sursă apropiată de grupul de lucru pentru coronavirus al Casei Albe a avertizat, de asemenea, că „de fiecare dată când există un focar, cineva propune ca virusul sau alt agent patogen să iasă dintr-un laborator”.

Un oficial a numit modul în care China s-a ocupat de tratarea virusului „complet reprobabil” – iar investigatorii sunt hotărâți să construiască o imagine mai completă a modului în care acesta a apărut.

Washington Post raportase încă din anul 2018 despre eventualele probleme pe care laboratorul de virusologie din Wuhan le-ar putea avea.

Când a fost întrebat despre acestea, secretarul de stat Mike Pompeo – care a continuat să numească coronavirusul „virusul Wuhan” – nu le-a dezmințit, dar nici nu a spus că arată vreo legătură legitimă cu Covid-19.

„Partidul Comunist Chinez nu le-a oferit acces americanilor atunci când au avut nevoie, în cel mai bun moment, adică la începutul epidemiei,” a spus Pompeo la începutul acestei săptămâni.

„Știm că au acest laborator. Știm despre piețele umede (piețele cu alimente proaspete). Știm că virusul însuși a avut originea în Wuhan. Deci toate aceste lucruri se reunesc. Există încă multe lucruri despre care nu știm. Trebuie să aflăm răspunsurile la aceste întrebări.”

Unii dintre oficiali au declarat că SUA intenționează ca statul chinez să plătească un preț, dar recunosc că SUA trebuie să fie atente să nu fixeze un cost înainte ca pandemia să fie controlată și până când nu vor avea mai multe informații despre eventuala creare a acesteia.

Sursă foto: Pexels

gandul.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Ipoteză: SUA analizează posibilitatea ca noul coronavirus să fi pornit din laboratoarele chineze

  1. Cum poate fi un virus american Made in P.R.C.? Radio Erevan zice că se poate: chinezii au copiat originalul american, patentat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *