Ionuţ Uruianu marchează din postura de pacient cea de-a 100-a operaţie de transplant tisular

Recent transferat la prim-divizionara de handbal SCM Politehnica Timişoara, tânărul inter dreapta Ionuţ Uruianu a fost supus, miercuri, unei intervenţii chirurgicale la Spitalul Militar din urbea de pe Bega. „Diagnosticul este de ruptură recidivantă de ligament încrucişat anterior.

tatuPacientul a mai fost operat la Bucureşti de două ori, prima dată pentru ruptură de ligament încrucişat şi apoi pentru o altă problemă la nivelul genunchiului. Dacă la prima intervenţie s-au folosit tendoane recoltate de la pacient, noi am decis să apelăm la transplant de ţesut pentru că este un sportiv de perspectivă de doar 20 de ani.

Intervenţia a decurs bine, perioada de recuperare prin kinetoterapie urmând să înceapă mâine”, a precizat prof. dr. Fabian Tatu.

Intervenţia a marcat cea de-a 100-a procedură efectuată în cadrul Programului naţional de transplant tisular.

Ţesutul transplantat a provenit de la singura bancă de profil din ţară, care funcţionează la Spitalul Colentina din Bucureşti, unde sunt stocate materiale biologice recoltate fie de la pacienţi în moarte cerebrală, fie de la donatori în viaţă care odată cu intervenţiile chirurgicale de restabilire a mobilităţii membrelor şi-au dat acordul de prelevare.

„Profităm de ocazie pentru a mulţumi donatorilor. Dorim să ştie atât ei, cât şi familiile lor că gestul făcut a avut o finalitate, în special acum când cei de la Agenţia Naţională de Transplant ne-au transmis că populaţia a devenit reticentă la a dona ţesuturi.

De la pacienţii în viață, actul donării a avut loc în cadrul unor intervenţii de înlocuire a articulaţiilor, ocazie cu care au fost prelevate bucăţi de os”, a spus prof. dr. Fabian Tatu.

Potrivit acestuia, Ionuţ Uruianu va putea intra pe teren abia peste nouă luni.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns