Iohannis: Situația nu ne duce cu gândul la o carantină/ Nu cred că circulația pe timp de noapte răspândește pandemia/ Nu s-a discutat despre stare de urgență de Crăciun

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că, până în prezent, România a gestionat bine pandemia COVID-19 iar deocamdată situaţia nu presupune carantină sau lockdown, conform hotnews.ro.

„Aflăm de la buletinele de ştiri că la noi pandemia este în extindere, dar, în realitate, lucrurile la noi au fost gestionate până acum bine. Din păcate, în unele state europene s-a ajuns să se ia măsuri drastice. Noi nu ne dorim acest lucru. Deocamdată, situaţia nu ne duce cu gândul la o carantină sau la un lockdown”, a spus Iohannis.

Întrebat despre posibilitatea restricționării circulație pe timp de noapte, șeful statului a spus că nu s-a dicutat despre acest lucru. i „Eu nu cred că circulaţia pe timp de noapte răspândeşte pandemia, ci petrecerile care se fac pe timp de noapte. Nu putem să introducem în fiecare zi restricţii, trebuie să vedem care sunt efectele celor introduse deja, să aşteptăm o perioadă de cel puţin 2 săptămâni să vedem ce efecte au aceste restricţii”, a spus Iohannis.

De asemenea, președintele a declarat că nu s-a luat în discuţie decretarea stării de urgenţă în perioada sărbătorilor de iarnă.

„Nu am luat în discuţie, nu s-a discutat un astfel de demers. Măsurile luate, restricţiile în vigoare sunt cele pe care le cunoaştem. (…) Nu cred că sărbătorile de iarnă vor fi în acest an ca în alţi ani. Se va putea călători în mai puţine locuri, vor fi restricţii şi cred că anul acesta ne vom întoarce la ce înseamnă sărbătoarea Crăciunului – este sărbătoare în şi cu familia”, a spus președintele.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns