Iohannis iniţiază referendum pe tema schimbării Codurilor penale şi a graţierii

iohannis referendum

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat luni că va începe demersurile pentru un referendum privind graţierea acuzând politicienii PSD-ALDE că vor să dea lovitura de graţie statului de drept prin introducerea modificărilor la legea graţierii şi a Codurilor penale.

”Această temă (a graţierii, n.r.) în mod nefericit a devenit o temă naţională, este evident că există un larg interes pentru această temă a schimbării Codurilor penale şi a graţierii şi dacă aşa este, atunci voi supune această temă dezbaterii publice şi votului popular. Voi începe demersurile pentru un referendum, referendum prin care românii vor putea să se exprime, vor putea să spună dacă sunt de acord cu aceste demersuri sau nu”, a spus el.

Iohannis a subliniat că graţierea şi modificarea legilor privind justiţia nu s-au regăsit în programul de guvernare al PSD.

”Şi atunci, dacă guvernanţii au făcut o temă din asta, vor trebui să suporte votul popular pe această temă. Aparent, vorbim despre chestiuni legate de justiţie, aparent vorbim despre ordonanţe de urgenţă pe teme concrete. În realitate, dragi români, vorbim despre ce naţiune vrem să fim. Vrem să fim o naţiune puternică, un stat de drept, sau vrem să fim o naţiune aşa şi aşa, cu un stat de drept care poate fi înmuiat şi discutat”, a concluzionat Iohannis.

”Vrem să fim o naţiune care seamănă cu generaţia care a făcut Mica Unire sau vrem să fim o naţiune care nu îndrăzneşte să ridice vocea? Vrem să fim o naţiune între celelalte naţiuni aşa cum sunt naţiunile europene sau vrem să fim o naţiune care nu îndrăzneşte să ridice vocea în corul naţiunilor europene? Aşadar, dragii mei, trebuie să ne hotărâm ce fel de naţiune suntem, ce fel de naţiune vrem să fim. Eu îmi doresc o naţiune puternică. Eu îmi doresc o naţiune de oameni mândri şi liberi. Românii sunt mândri şi liberi şi îmi doresc o naţiune condusă de politicieni integri, îmi doresc o naţiune condusă de politicieni competenţi!”, a adăugat el.

El a accentuat că pentru a atinge acest obiectiv niciun preţ nu este prea mare pentru el, aluzie la ameninţările cu suspendarea sau acuzarea de înaltă trădare.

”Orice altceva pentru mine este prea puţin, iar pentru a obţine acest lucru, pentru a atinge acest obiectiv, pentru mine niciun preţ nu este prea mare. La mulţi ani!”, a încheiat Iohannis discursul susţinut în cadrul evenimentului ”Locuri şi sunete ale Micii Uniri. Cotrocenii secolelor XVIII – XIX. De la mănăstirea Cantacuzină, la reşedinţa domnească a lui Alexandru Ioan Cuza”.

Preşedintele Klaus Iohannis a mai declarat că politicienii PSD-ALDE vor să dea lovitura de graţie statului de drept, acuzând cetăţenii că dau o lovitură de stat şi participă la o mineriadă, afirmaţie a liderului PSD, Liviu Dragnea, pe care a calificat-o drept o ”aberaţie”.

”Cetăţenii să dea lovitură de stat! Nu, politicienii dau lovitura de graţie statului de drept!”, a spus Iohannis.

El a calificat drept ”aberaţie” caracterizarea mitingului de duminica seara drept o mineriadă, aşa cum a făcut Liviu Dragnea.

Şeful statului a făcut o comparaţie între clasa politică care a înfăptuit Mica Unire şi cea de acum.”Ce diferenţă! Ce clasă politică am avut şi unde am ajuns!”, a concluzionat el.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Iohannis iniţiază referendum pe tema schimbării Codurilor penale şi a graţierii

  1. la acest referendum ar fi foarte bine daca sar pune si problema confiscarii averilor obtinute ilicit.sa vezi atunci prezenta.dar ai doare undeva pe tupeistii psd-ului.dragnea vorbeste de lovitura de stat pai el ce dracu a facut cu dottore cu gargaragiul ala poliglot cacarau cand au vrut sa-l deie jos pe basescu.tot acest individ impreuna cu multi insuratul moliceanu clamau „votul poporului” trbuie respectat. dar ei ce au facut cu votul poporului la referendumul pentru 300 de parlamentari? niste excroci.

Lasă un răspuns