Iohannis, atac extrem de dur: În timp ce noi ne luptăm cu pandemia, PSD se luptă să dea Ardealul ungurilor. E incredibil ce se întâmplă în Parlament. Cât timp eu sunt președinte, o astfel de lege nu va exista

Starea de alertă, ridicată din 8 martie. Anunțul președintelui Iohannis
Președintele Klaus Iohannis a lansat un atac extrem de dur la adresa PSD, acuzând partidul că vrea „să dea Ardealul ungurilor” și spunând că este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlament. În scurta sa declarație, Iohannis a făcut și două referiri în limba maghiară.
Iohannis a susținut o scurtă declarație de presă, exclusiv pe tema proiectului de lege care acordă autonomie administrativă Ținutului Secuiesc, proiect adoptat tacit de Camera Deputaților.
El a lansat un atac dur la adresa PSD și a spus că, atât timp cât el va fi președinte, o astfel de lege nu va exista.
 
În scurta sa declarație, Iohannis a făcut și două referiri în limba maghiară: O napot kívánok, PSD / O napot kívánok, Ciolacu (n.r. – Bună ziua, PSD, Bună ziua, Ciolacu)

 
Cele mai importante declarații ale președintelui:
  • E incredibil ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD-ul a ajutat UDMR-ul să treacă prin Camera Deputaților o lege care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc
  • Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD, este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlamentul României
  • În timp ce noi, eu, Guvernul, ne luptăm cu pandemia de coronavirus, PSD-ul, marele PSD, se luptă în birourile secrete ale Parlamentului ca să dea Ardealul ungurilor
  • Ciolacu, oare ce v-a promis liderul de la Budapeste, Viktor Orban, în schimbul acestei înțelegeri?
  • Vedeți, asta înseamnă o majoritate toxică, majoritatea toxică pesedistă
  • De aceea se înțelege poate mai bine acum de ce am vrut alegeri anticipate
  • Eu nu mai vreau ca această majoritate toxică pesedistă să hotărască împotriva României și a românilor
  • Cât timp eu sunt președinte, o astfel de lege nu va exista
Camera Deputaților a adoptat tacit, fără dezbatere, un proiect de lege care acordă autonomie administrativă Ținutului Secuiesc. Inițiativa legislativă a fost depusă de deputați UDMR cu o zi înainte de Crăciun, în 2019 și reglementa prevederea că Ținutul Secuiesc poate deveni regiune autonomă cu personalitate juridică în cadrul României iar limbile maghiară și română vor fi folosite în instituțiile publice de cetățenii domiciliați în zonă.

Proiectul de lege avea avize negative în comisiile de specialitate ale Camerei Deputaților dar depășise termenul de dezbatere și adoptare în plen prin urmare, potrivit regulamentului, se consideră adoptat fără dezbatere.

Președintele interimar al PSD a anunțat, miercuri, că partidul său va vota împotriva proiectului de lege privind autonomia Ținutului Secuiesc și că îl va respinge și la Senat, care este camera decizională. De altfel, PSD a convocat de urgență ședința Senatului pentru a respinge proiectul de lege adoptat tacit săptămâna trecută de către Camera Deputaților.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.