Invitație la un weekend regal, în vestul țării

Domeniul Regal Săvârșin se deschide duminică pentru public

Cei care doresc să-şi petreacă weekendurile verii în apropiere de Timişoara, într-un peisaj de vis, pot vizita Domeniul Regal Săvârșin, din județul Arad. Satul Regal și Parcul Regal care înconjoară castelul pot fi vizitate până la data 1 octombrie, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, între orele 9 și 18.

CITEȘTE ȘI: Migrantul care a ucis un afgan și a rănit grav un altul, lângă Gara de Nord din Timișoara, prins în Grecia și adus acum în țară pentru anchetă

Grupurile organizate pot vizita domeniul și în restul lunilor anului sau în alte zile ale săptămânii, dacă solicită în prealabil, pe e-mail sau telefonic, o vizită specială.

În Satul Regal se găsesc mai multe atracții, printre care Muzeul Regal al Automobilului, cu mașinile Regelui Mihai aduse de la Versoix și o expoziție de fotografie cu toate mașinile Regelui, Atelierul Auto al Regelui Mihai, Casa Musafirilor, Casa Ceaiului, precum și Magazinul de Suveniruri, unde pot fi achiziționate cărți și discuri cu teme regale, dar și suveniruri de diverse feluri, majoritatea realizate de Furnizorii Familiei Regale. Casa Ceaiului urmează să fie restaurată și să cuprindă o ceainărie, unde vizitatorii vor putea primi o gustare, o cafea sau un ceai cu prăjituri proaspete sau. Satul meșteșugurilor este deocamdată, doar un vis al Custodelui Coroanei, Margareta, care, asemenea Prințului Charles, dorește ca meșteșugurile tradiționale să nu dispară, iar pe lângă meșteșuguri, satul ar putea cuprinde și un târg medieval. Bolta de glicine din Parcul Regal În Parcul Regal, vizitatorii pot descoperi grădina ascunsă, micul pavilion, lacul și insula, terenul de tenis, grădina de tandafiri, aleea lungă proiectată în urma unei vizite pe care Majestatea Sa Margareta și Principele Radu au făcut-o la Castelul Windsor, în Marea Britanie, dar și bolta de glicine, grădina toscană și aleea stejarilor bătrâni. Un bilet costă între 5 și 20 de lei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns