Înviere printre mii de credincioși, la Basilica Maria Radna

Înviere printre mii de credincioși, la Basilica Maria Radna

Înviere printre mii de credincioși, la Basilica Maria Radna.

Inclusiv credincioșii ortodocși au participat la Slujba de Înviere de la Paștele Catolic, la cel mai mare loc de pelerinaj din vestul României.

După doi ani în care, de Paște, biserica a fost închisă, iar apoi a putut primi doar un număr limitat de credincioși din cauza pandemiei noului coronavirus, cel mai mare loc de pelerinaj romano-catolic din vestul României, Basilica Papală Maria Radna, a fost plin la Slujba de Înviere, care a fost oficiată sâmbătă seara.

Dacă în 2020, pentru prima dată în istoria sa, biserica a fost închisă de Paște din cauza pandemiei noului coronavirus, iar în 2021, din aceeași cauză, a putut primi puțini credincioși, în acest an biserica a fost plină de oameni.

CITEȘTE ȘI: Ninsori abundente în centrul țării. Se circulă cu greutate pe mai multe șosele

Iar aceștia spun că abia au așteptat ridicarea restricțiilor și revenirea la normalitatea de dinaintea pandemiei de COVID19.

Că așteptarea a fost grea o demonstrează și faptul că la slujba de Înviere de la Paștele Catolic de aici au participat inclusiv credincioșii ortodocși.

Sfânta Lumină a fost aprinsă în fața Basilicii Catolice, iar în timpul slujbei, preotul a binecuvântat cu lumânarea de la Paște apa care va fi folosită la toate botezurile de peste an.

La sfârșitul slujbei, preoții și credincioșii au înconjurat piața din fața Basilicii.

Andreas Reinholz, preotul paroh al Basilicii Papale Maria Radna, a insistat pe faptul că, în aceste zile ale Învierii Domnului Iisus, oamenii ar trebui să caute un motiv în plus să se apropie de credință, de Sfânta Maria, Iisus și Dumnezeu Tatăl.

Slujbele speciale de Paște continuă în biserică duminică și luni, de la ora 11.

Un moment inedit are loc exclusiv pentru copiii care participă la slujba din Duminica de Paște în cel mai mare loc de pelerinaj romano-catolic din vest: vânătoarea de ouă este cel mai așteptat moment de către copii. 100 de ouă de Paște, vopsite în mai multe culori, sunt ascunse pe dealul din spatele Basilicii, iar copiii pornesc în căutarea lor.

Toate slujbele sunt oficiate în limbile română, maghiară și germană și sunt transmise în direct și pe contul de Facebook al Basilicii Papale Maria Radna. JA-V.O.

Despre mănăstire

Atestată documentar de peste 700 de ani, Mănăstirea Maria Radna a primit în anul 1992 de la Sfântul Părinte Papa Ioan Paul al II-lea titlul de Basilica Papală Minor. Aici se găseşte o icoană a Maicii Domnului cu pruncul Iisus, despre care se spune că este făcătoare de minuni. Basilica Papală Maria Radna a fost resfinţită, în august 2015, după ce a fost restaurată complet cu fonduri europene, bani de la Guvern şi donaţii ale enoriaşilor. Basilica este cel mai de succes obiectiv turistic din judeţul Arad, fiind vizitată, în medie, în fiecare zi, de peste 200 de turişti, atât catolici, cât şi de altă religie, atât din România, cât şi din alte ţări.

aradon

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *