Investiţiile din învăţământ, prioritare la Sânnicolau Mare

Sannicolau Mare 2

Anul trecut, cu ocazia sărbătoririi Zilelor Oraşului Sânnicolau Mare, primăria şi consiliu local au luat decizia ca, timp de un an, investiţiile din învăţământ să fie prioritatea zero.

În ultimii ani, cele mai multe clădiri de şcoli şi grădiniţe au fost renovate şi modernizate. Dănuţ Groza, primarul din Sânnicolau Mare, a declarat că aproape 80 la sută dintre unităţile de învăţământ au fost reabilitate şi reparate.

wc gradinitaRecent au fost finalizate modernizarea şi renovarea Grădiniţei cu program prelungit numărul 3, cu predare în maghiară şi română. În cazul unităţii de învăţământ preşcolar, care are trei grupe, lucrările de renovare au constat în amenajarea şi dotarea întregului spaţiu interior.

S-au amenajat trei săli de clasă, o sală de mese, bucătăria şi grupurile sanitare. De asemenea, s-a achiziţionat şi mobilierul necesar, respectiv scaune, mese, paturi, rafturi, lenjerii pentru paturi, covoare şi perdele pentru sălile de clasă, tacâmuri şi veselă pentru bucătărie.

Curtea grădiniţei a fost amenajată parţial cu pavaj, lucările urmând să fie definitivate în curând, odată ce va fi reparat acoperişul şi ridicat un gard nou.

Fondurile pentru reabilitarea grădiniţei provin din bugetul local. S-a lucrat şi la clădirea în care funcţionează ciclul primar al Şcolii gimnaziale nr. 1, fiind tencuiţi pereţii şi montânu-se două fântâni noi cu ţâşnitori.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns