Investiţii ratate şi zeci de cereri de locuri de case nerezolvate într-o comună timişeană. Motivul este aberant

jebel 6

Dacă prin alte părți ale lumii vaca este sacră, la noi acest animal poate fi văzut tot mai rar pe izlazuri. Cu toate acestea, pășunea a devenit „sacră”, nu o mai poți traversa nici chiar pe o pasarelă. Dacă-i vorba de asfalt, nici nu poate fi vorba. Unde începe pășunea se oprește asfaltul și se simte doar mirosul ierbii și al florilor din pajiște. După ce o parcurgi pe un drum, cel mult pietruit, asfaltul continuă.

Situația nu este inventată, ea există la Jebel și nu la marginea intravilanului, acolo unde se află cel mai adesea aceste pășuni, înainte de a începe terenul arabil, ci chiar în mijlocul localității. Probabil că exemplul dat nu este deloc singular.

Despre „limba de izlaz” din mijlocul comunei, primarul Sabin Bociu spune că situația este paradoxală. Tot el afirmă că Legea pășunilor este o „nebunie”.

„Cum să ne dezvoltăm? întreabă edilul. În mediul rural nu se pot construi zgârâie-nori, aici extinderea se poate face doar pe orizontală, iar în jurul localității sunt doar pășuni de care nu se poate atinge nimeni”.

Mai mult, la Jebel, după cum am amintit, pășunea pătrunde adânc în intravilanul localității, la fel ca și calea ferată care traversează Timișoara. Deosebirea e că dacă liniile de tren pot fi mutate în subteran, pășunea din Jebel nu, pentru că, nu-i așa, vacilor aproape dispărute nu le place iarba din tunel.

Imaginile demonstrează plastic că tot ce am spus până acum există în realitate. Dar la fel de real e și că sunt zeci de cereri de locuri de casă nesoluționate. Mai mult, dacă întreabă vreun investitor de vreun teren, primăria nu are de unde pune la dispoziția acestuia o parcelă cât de mică…

Primarul invocă, de asemenea, numeroasele ocazii în care această problemă care blochează dezvoltarea localităților a fost adusă la cunoștința factorilor politici, inclusiv a parlamentarilor de Timiș. Toți au notat-o, probabil, pentru ca ulterior, față-n față cu oglinda, să dea relaxați din umeri. Iată, este mult mai ușor să faci o lege proastă decât să o îndrepți.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *