Investiții publice de peste patru milioane de lei într-o comună de lângă Timişoara

În cele șase capitole ale sale, programul investițiilor publice al comunei Orțișoara pe anul 2018 cuprinde o listă amplă de lucrări continuate sau noi, susținute financiar din bugetul local.

Valoarea totală a acestor obiective este de aproape 4,3 milioane de lei. Un prim capitol se referă la realizarea planului urbanistic general (PUG), pentru această lucrare fiind alocată suma de 100.000 de lei.

Dotările pentru dispensarul comunal și pentru serviciul voluntar pentru situații de urgență prevăd achiziții de generatoare și, în cazul primului, și a unui defibrilator.

Edilii și-au propus să continue amenajarea parcului de joacă și construirea capelei funerare, precum și realizarea unei magazii la căminul cultural, cele trei obiective fiind în centrul comunal Orțișoara.

Peste 910.000 de lei sunt destinați iluminatului public și alți aproape 290.000 pentru continuarea lucrărilor de introducere a rețelei de curent electric în noile zone de locuințe (PUZ 1 și 2)  din satul aparținător Cornești.

De asemenea, pentru continuarea lucrărilor de introducere a rețelei de gaze naturale în PUZ 1 din Orțișora sunt alocați peste 171.000 de lei.

Capitolul cel mai generos financiar este însă cel aferent drumurilor, suma pentru modernizarea acestora fiind de aproape 3,3 milioane de lei. Sume semnificative sunt alocate și pentru îmbunătățirea calității apei din sistemele de alimentare.

De menționat că agenda investițională prevede obiective în toate localitățile componente, cele mai importante fiind în reședința comunei. De asemenea se are în vedere, pe lângă modernizarea de străzi și a  drumului comunal DC24/2, și realizarea de trotuare și reabilitarea aleilor pietonale.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns