Investiţii pentru o Timişoară sănătoasă

Domeniul sănătăţii rămâne o prioritate a actualei guvernări şi, din fericire, Timişoara este pe „reţeta” care se eliberează acum la Bucureşti.

Astfel, mult-aşteptatul spital regional va deveni realitate, urmând ca hotărârea de guvern privind aprobarea studiului de fundamentare să fie adoptată până în luna noiembrie a acestui an.

CITEȘTE ȘI: Rugă de poveste lângă Timișoara

Noul edificiu va avea o capacitate de 400-800 de paturi şi va deservi o populaţie de aproximativ două milioane de locuitori, fiind gândit ca un obiectiv la care să apeleze cetăţeni din mai multe judeţe ale regiunii vestice.

Spitalul regional va dispune de clinici de specialitate, centre de cercetare şi va fi dotat inclusiv cu un elicopter pentru situaţii de urgenţă.

Totodată, graţie unui parteneriat public-privat care va fi instituit în 15 unităţi spitaliceşti din reţeaua CFR, şi unitatea de profil din Timişoara (Spitalul CFR) va beneficia de investiţii în dotare şi modernizare.

CITEȘTE ȘI: Tragedie: Un bărbat care a provocat un accident uşor s-a speriat şi s-a sinucis

Şi în acest caz, termenul pentru adoptarea hotărârii de guvern privind realizarea studiului de fundamentare este tot peste cel mult două luni.

„Sunt proiecte legislative care vin în sprijinul timişenilor şi al tuturor cetăţenilor din această zonă a ţării, care au nevoie de servicii medicale de calitate.

Pentru PSD, sănătatea rămâne un domeniu prioritar, pentru că suntem conştienţi de aşteptările şi necesităţile urgente care există în domeniul sănătăţii.

CITEȘTE ȘI. Codul rutier se modifică. Şoferii vor putea rămâne mult mai repede fără permis de conducere

O dată cu materializarea acestor iniţiative, sunt convins că ne vom bucura de o creştere a calităţii actului medical, că se va reduce birocraţia, că pacienţii vor avea un acces mai facil la serviciile medicale, iar specialiştii vor beneficia de condiţii şi mijloace superioare de tratare a bolnavilor.

Nu trebuie uitată nici compenenta socio-economică, pentru că aceste investiţii vor conduce la crearea unor noi locuri de muncă”, a declarat senatorul PSD Eugen Dogariu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns