Investiții din fonduri atrase, într-o comună de lângă Timişoara. Cartier nou cu 700 de locuinţe

Peste 200 noi locuri de muncă într-o comună de lângă Timișoara. Şi o investiţie de 33,5 milioane de euro

O comună timișeană este beneficiara unor finanțări atrase din surse de dezvoltare interne și europene pentru obiective de interes pentru comunitate. Este vorba despre Şag.

Astfel, pe primul loc se situează proiectul de asfaltare de străzi (în total 7,2 kilometri) din cartierul nou din apropierea mănăstirii, pentru care există o alocare guvernamentală din Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) II.

Tot din fonduri guvernamentale va fi finanțată construirea unei săli de sport. De astă dată, fondurile și execuția se vor derula prin Compania Națională de Investiții (CNI). Contractul cu constructorul a fost deja semnat și lucrările vor demara în primăvara anului viitor.

Un alt obiect de infrastructură de anvergură, cel de înființare a rețelei de canalizare va demara tot în primăvară, de astă dată investiția fiind realizată din fonduri europene de către operatorul regional de apă-canal Aquatim. Lucrarea se află în licitație și va rezolva introducerea acestei utilități în vatra veche a localității Șag.

Pentru extinderea ulterioară a rețelei în cartierul Mănăstire, amintit mai sus, primăria a acesat o finanțare din Fondul de Dezvoltare și Investiții (FDI), cu care va fi prelungită canalizarea pe 20 de kilometri de străzi.

E de menționat că în noul cartier sunt edificate deja circa 700 de locuințe noi.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Investiții din fonduri atrase, într-o comună de lângă Timişoara. Cartier nou cu 700 de locuinţe

Lasă un răspuns