Investiție majoră în gestionarea apei, într-o comună de lângă Timișoara

Investiție majoră în gestionarea apei, într-o comună de lângă Timișoara

Investiție majoră în gestionarea apei, într-o comună de lângă Timișoara

Aflată în imediata vecinătate a municipiului Timișoara, comuna Giarmata dispune de o rețea de aducțiune a apei curente și, respectiv, una de canalizare, pe care multe alte localități rurale au de ce să o invidieze: peste 38 de kilometri liniari, în fiecare caz.

Creșterea exponențială a populației – cele două sate ale comunei, Giarmata și Cerneteaz, se apropie de șapte mii de locuitori – a făcut însă ca această rețea să devină insuficientă, motiv pentru care edilii au trecut pe lista priorităților extinderea celor două rețele, precum și realizarea unei stații de pompare, cu conductele de defulare aferente.

Săptămâna trecută, proiectul destinat acestei investiții, care urmează să fie finanțată prin programul național de redresare și reziliență, a fost adoptat în consiliul comunal, valoarea stabilită a sa fiind de 11,4 milioane de lei (TVA inclus), dintre care circa 600 de mii vor fi suportați de la bugetul local.

CITEȘTE ȘI: Tragedie fără margini! O mamă și-a aruncat copilașii pe fereastra unui hotel. Unul a murit, iar frățiorul său este în stare gravă la spital

Proiectul, care va trebui pus în practică în următoarele 36 de luni, prevede extinderea rețelei de canalizare cu 5,8 kilometri, iar a celei de aducțiune a apei curente cu 5,6 kilometri, respectiv realizarea de branșamente și racorduri pentru 616 gospodării.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *