Investiție de aproape trei milioane de lei la CET Sud. Cazanele de abur vor funcționa cu biomasă

CET sud

Un nou obiectiv va fi realizat pentru eficientizarea sistemului centralizat de termoficare din oraș vizează retehnologizarea gospodăriei de combustibil CET Sud pentru utilizarea de combustibil alternativ- biomasă.

Investiţia vizează adaptarea la folosirea de combustibil adițional, biomasa, ce va înlocui parțial combustibilul primar (cărbune) necesar funcționării cazanelor CA1,2,3 din CET Sud, astfel încât cazanele de abur existente să poată să funcționeze cu biomasă.

Gospodăria de biomasă va asigura prepararea biomasei rezultate din toaletarea arborilor din parcurile și spațiile verzi din municipiu. Materia primă (crengi, ramuri, fragmente mari de lemn)  vor fi transportate, după ce sunt cântărite, către gospodăria de biomasă. Amplasamentul va fi în perimetrul CET Sud în imediata apropiere a benzilor de transportat cărbune, pe locația actuală a depozitului de cărbune existent.

Valoarea totală a investiției va fi de 2.265.752 lei (inclusiv TVA), iar finanţarea se realizează din bugetul local/buget de stat/alte surse. Durata de realizare a investiţiei este de  8 luni.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns