Investigații imagistice gratuite la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara

Investigații imagistice gratuite la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara

Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara a încheiat un contract de decontare a cheltuielilor pentru realizarea investigațiilor imagistice cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș. Aceasta înseamnă că investigațiile imagistice sunt gratuite.

“Este pentru prima dată când încheiem un asemenea contract cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș. Practic, odată cu intrarea Laboratorului de Imagistică al spitalului nostru în sistemul de contractare cu CJAS-ul, pacienții care ni se adresează pot efectua investigații fără să achite vreun ban.

Este necesară însă o programare telefonică și, bineînțeles, trebuie să aibă o trimitere de la medicul specialist. În baza acestui contract, putem efectua analize de tip CT, dar și RMN, asigurând totodată interpretarea rezultatului, dar si eventuale recomandări pentru realizarea unor investigații suplimentare, dacă este cazul”, spune S.L. dr. Diana Manolescu, director medical Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara.

“Până acum, puteam să facem asemenea investigații gratuite doar persoanelor internate în unitatea sanitară. Încheierea contractului cu CJAS Timiș ne permite să realizăm astfel de examinări și celor care vin la noi în ambulatoriu. Spitalul nostru are unul dintre cele mai performante aparate de tip RMN din Timiș. De asemenea, computerul tomograf și-a arătat eficiența, dar și performanța în ultimul an, când am realizat peste 10.000 de investigații persoanelor infectate cu COVID 19.

CITEŞTE ŞI: Medic din vestul țării: Sporul de risc epidemiologic încasat lunar pentru un bolnav de coronavirus a ajuns la 30 000 de euro

Când am preluat mandatul de manager al Spitalului Victor Babeș, am decis să extindem partea de
imagistică. Am reușit să amenajăm clădirea RMN-ului, am achiziționat și pus în funcțiune aparatul
care realizează ecografiile Doppler, urmează mamograful și, sperăm, până la finele acestui an, să
avem și primul PET CT dintr-o unitate sanitară din sistemul public din vestul României”, spune prof.
dr. Cristian Oancea, managerul medical Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor
Babeș Timișoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns