Investigații gratuite RMN sau computer tomograf și la Spitalul Judeţean din Timişoara

spitalul judetean timisoara 3

Pacienții care au nevoie de investigații gratuite RMN sau computer tomograf pot apela şi la Spitalul Judeţean din Timişoara. Managerul spitalului, Marius Craina spune că timpii de aşteptare nu depăşesc o săptămână.

“Deocamdată aceste investigații se fac pentru RMN în cursul zilei de miercuri, iar celelalte tipuri de investigații se fac în orice zi. Durata pe care pacienții trebuie să o aștepte până la programare este foarte scurtă, pentru că puțină lume știe că și Spitalul Județean are contract de gratuitate pe aceste tipuri de investigații și la computerul tomograf se poate face și mai repede”, spune Marius Craina.

Conducerea Spitalului Judeţean ia în considerare achiziţionarea unui nou RMN, în cazul în care cel din dotare nu va mai face faţă cerinţelor ambulatoriului de specialitate.

Fondurile distribuite pentru imagistică medicală de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate au fost suplimentate cu peste 1 milion de lei, pentru trimestrul al 4-lea al acestui an, a declarat pentru Radio Timişoara purtătorul de cuvânt al CJAS Timiş, Mariana Marcu.

“Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș a alocat și în acest an fonduri pentru acești furnizori, aproximativ 13 milioane de lei, și ne referim aici la RMN, radiologie și scintigrafie. În contract cu CJAS sunt 22 de furnizori în anul 2019, din care 16 privați și 6 în cadrul spitalelor. Vorbim în Timișoara de Spitalul Județean, Spitalul Municipal și Spitalul Louis Țurcanu, iar în județ aceste investigații se pot efectua la Spitalul din Jimbolia, Spitalul din Lugoj și Spitalul din Sânnicolau Mare”, spune Mariana Marcu.

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate asigură fonduri pentru imagistică medicală, în Timiş, atât instituţiilor publice de sănătate cât şi celor din mediul privat.

 

radiotimisoara


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Investigații gratuite RMN sau computer tomograf și la Spitalul Judeţean din Timişoara

Lasă un răspuns