Invazie de tigrii platanului în mai multe județe, inclusiv din vestul țării

Este invazie de tigrii platanului în aproape toată ţara. Anul acesta, insectele sunt mai multe şi mai agresive. Musculiţele se prind uşor pe haine, iar ciupitura lor poate fi periculoasă, transmit medicii.

Tigrul platanului este o insectă foarte mică, originară din America de Nord, care apare la temperaturi de peste 30 de grade Celsius, în medii cu vegetație bogată. Medicii recomandă să fim extrem de atenţi cu aceste insecte. Se prind uşor pe haine, iar ciupiturile lor sunt periculoase, pentru că pot transmite boli, conform observator.tv

CITEȘTE ȘI: Rugă Bănăţeană la Muzeul Satului din Timișoara

„Există febre de etiologie virală. Inclusiv virusul Zika poate fi transmis prin acest tip de insectă”, a declarat Adina Alexandru, medic dermatolog.

Plantarea de platani în marile orașe a dus la dezvoltarea în exces a acestor insecte. Specialiştii ne recomandă ca atunci când ieşim din casă să ne dăm cu un spray sau un gel care ar ţine gâzele departe. Odată ce am fost muşcaţi, este bine să ne protejăm cu un antiinflamator, iar pentru cei mici găsim în farmacii astfel de brăţări sau plasturi pe care îi pot aplica direct pe piele. Sau, pe cât putem, atunci când ieşim în parc să purtăm îmbrăcăminte cu mânecă lungă. Tigrii platanului au invadat aproape toată ţara. Sunt multe judeţe care se confruntă cu această problemă, precum Arad sau Prahova.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns