Invazie de țânțari. Cât de periculoși sunt și cum ne putem apăra

În plină vară, marile oraşe din România se confruntă cu o invazie a ţânţarilor. Oamenii îndreaptă degetul înspre autorităţi şi spun că au început prea târziu stârpirea acestora.

La rândul lor, cei responsabili spun că ploile din ultima vreme nu le-au permis să combată eficient aceste insecte mici, care însă pot produce boli grave, conform digi24.ro

Ca să ne facem o idee la ce pericol suntem expuşi, virusul West Nile, transmis de ţânţari, a provocat moartea a 42 de români, în 2018.

„Acesta este considerat cel mai periculos animal de pe Pământ. Ţânţarii ucid sute de mii de oameni în fiecare an. Cei mai vulnerabili – copiii şi femeile însărcinate. Nicio altă înţepătură nu ucide şi nu îmbolnăveşte la fel de mulţi oameni”, se arată într-un documentar despre pericolul reprezentat de țânțari.

Ca să ne ferim de bolile transmise de aceștia, dintre care una extrem de periculoasă este provocată de virusul West Nile, se recomandă să purtaţi îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, mai ales când mergeţi în parcuri, folosiţi spray-uri împotriva insectelor, montaţi plase de protecţie la ferestre şi nu depozitaţi gunoiul menajer în casă.

0 Comments

No Comment.