Întrebat cum comentează faptul că un timișorean a vrut să își dea foc în fața primăriei, Nicolae Robu a dat un răspuns năucitor: „Nicicum!”

imobilizare

Vă relatam luni cazul timișoreanului Marius Czine, adus la disperare de modul de lucru al funcționarilor din Primăria Timișoara și de problemele pe care le are cu un vecin. Acesta a ales să protesteze în fața municipalității, amenințând că își va da foc, ba chiar a apucat să se stropească pe haine cu benzină, dar a fost împiedicat de forțele de ordine.

L-am întrebat marţi pe edilul-șef al urbei, Nicolae Robu, cum comentează faptul că un timișorean a vrut să-și dea foc în fața primăriei și am primit un răspuns năucitor, care ar trebui să-i pună pe gânduri pe toți locuitorii orașului: „Nicicum! Omul nu avea nici o legătură cu primăria. Este un om cu probleme și ne pare rău că există oameni suferinzi”.

La acest moment nu putem decât să ne întrebăm de ce a venit persoana respectivă în fața primăriei și nu s-a postat la Palatul administrativ sau la fisc sau cine mai știe pe unde. La o asemenea atitudine de-a dreptul cinică, pot fi luate în calcul două variante: ori primarul este dezinformat, adică nu i s-a spus despre ce este vorba (în speță, probleme cu o autorizație de construire, document pe care îl eliberează municipalitatea, nu altă instituție) și cazul a fost minimalizat, ori a fost informat și atunci manifestă o desconsiderare totală față de problemele reale ale oamenilor, suferinzi sau nu.

Oricum, primăria pare să fi devenit o instituție elitistă, pe unde își fac veacul doar somități care nu pot fi deranjate de toți pârliții de cetățeni, buni doar să le plătească salariile „nobililor” funcționari.

 

Recapitularea problemei

După cum am relatat, familia Czine a obținut o autorizație de construire pentru modificarea și mansardarea imobilului de pe strada Cezar Bolliac nr. 36 ap. 1. În timpul lucrărilor, după demolarea acoperișului, unele ziduri din văiugă s-au prăbușit în urma ploilor, fiind înlocuite cu altele din cărămidă, ridicate exact pe același amplasament.

incendiatorProiectantul și-a făcut datoria și a depus la primărie dispoziția de șantier, fotografiile cu zidurile prăbușite și alte acte (în total 16 file), în data de 20.07.2015. În data de 22.07.2015, familia Czine primește răspunsul Direcției urbanism, prin care i se fac cunoscute prevederile articolului 7 din Legea 50/1991 privind autorizarea lucrărilor de construcții, un articol în care se vorbește despre modificări de temă a construcției și de obligația de a solicita o nouă autorizație.

Conform lui Marius Czine, acesta s-a adresat Direcției de urbanism, cerând să i se dea în scris, negru pe alb, dacă poate sau nu să continue lucrările, dar a fost refuzat de funcționari. Văzându-se cu casa neterminată și fără un răspuns clar de la primărie, omul a protestat așa cum a socotit de cuviință.

 

Precizare
În cursul zilei de marţi, am fost contactată de o persoană care s-a prezentat ca fiind Mirela Drăghicioiu, purtătorul de cuvânt al IPJ Timiș, în legătură cu articolul „Un cetățean disperat a vrut să-și dea foc în fața primăriei”. Domnișoara a dorit să afle dacă suntem interesați de poziția polițistului – vecin cu Marius Czine – a cărui identitate nu am menționat-o în articolul respectiv. După ce am confirmat acest interes, purtătorul de cuvânt al IPJ Timiș a promis că polițistul respectiv va contacta publicația noastră și că va prezenta versiunea sa asupra conflictului, precum și mai multe documente. Menționăm că până la ora închiderii ediției nu am fost contactați de domnul în cauză, dar că îl așteptăm în continuare pentru a-și prezenta poziția.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Întrebat cum comentează faptul că un timișorean a vrut să își dea foc în fața primăriei, Nicolae Robu a dat un răspuns năucitor: „Nicicum!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *