Între nevoi și posibilități, într-o comună timişeană

nevopos

Comuna Racovița cuprinde, în perimetrul său teritorial, șase sate, în care trăiesc peste 2.900 de locuitori.

Nevoia de modernizare se simte și aici, iar investițiile, deși nu lipsesc par că transformă în realitate acest deziderat al comunității cu încetinitorul.

Cauza rezidă din faptul că autoritățile nu au reușit să atragă finanțările necesare, fără acestea modernizarea mutându-și termenul de realizare din prezent în viitor.

Când a fost finalizată asfaltarea drumului județean care leagă satele Hitiaș și Bacova, localnicii au avut un real motiv de bucurie pentru că distanța până la Timișoara a fost scurtată, pe această rută, cu zece kilometri.

Primăria a întocmit un proiect de modernizare a străzilor din cele șase localități (în total, zece kilometri), care ar fi rezolvat pe jumătate carosabilul din interiorul acestora.

Se așteaptă startul celei de a treia ediții a Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL) pentru ca acesta să fie depus în vederea obținerii finanțării.

În materie de utilități, trebuie spus că există sisteme de alimentare cu apă doar în patru dintre cele șase localități componente, iar în satul Sârbova investiția se află în curs de finalizare.

Există, de asemenea, un proiect pentru introducerea alimentării cu apă și în satul Drăgoiești, lucrările urmând să fie începute în 2019 de către operatorul de apă-canal Aquatim, căruia i-a fost concesionat acest serviciu.

Despre canalizare, însă… numai de bine. Aceasta se va realiza… în viitor.

Tot în categoria de modernizări stradale sunt cuprinse și lucrările de înlocuire a becurilor de iluminat public, cu lămpi cu LED-uri, care au fost finalizate în patru dintre cele șase localități, în două fiind executate anterior.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *