Într-un spital din vestul țării, pacienţii pot alege ce mănâncă

meniu spital

Noutate importantă, anunţată duminică, de managerul Spitalului Municipal din Oradea, Laurenţiu Chiană. Pacienţii internaţi aici pot alege ce mănâncă a doua zi la prânz şi cină, în funcţie de afecţiunile de care suferă, fiind disponibile inclusiv meniuri pentru persoanele care urmează diverse regimuri, ca de pildă fără gluten, hipoalergenice, dar şi pentru vegetarieni.

„Azi a pornit proiectul «Meniu la alegere pentru pacienţi». Începând de astăzi pacienţii vor putea să comande meniul de la prânz şi cină pentru a doua zi. Mâine vor primi ceea ce au comandat azi. Pentru a asigura succesul implementării proiectului «Meniu la alegere pentru pacienţi» este nevoie de foarte multă comunicare cu pacientul dar şi multă înţelegere”, a anunţat Laurenţiu Chiană, potrivit ebihoreanul.ro.

Potrivit meniului, pus la dispoziţia presei, mâncarea este diversificată şi adaptată nevoilor şi patologiilor persoanelor internate, inclusiv copiilor, în funcție de vârstă, dar și însoțitorilor.

CITEȘTE ȘI: Video / Doi pui de urs au rămas blocați într-un tomberon din Poiana Brașov

De exemplu, sunt disponibile combinaţii de alimente pentru cei care au nevoie de un regim hiposodat (pentru pacienţii care suferă de afecţiuni renale), dar şi pentru persoanele operate, în funcţie de cât timp a trecut de la ziua intervenţiei.

Cei care nu mănâncă carne din diverse motive pot opta pentru regimul lactic (lacto-fainos-vegetarian ori lacto-ovo-vegetarian) ori regimul vegetarian (cu respectarea practicilor religioase).

Continuarea pe ebihoreanul.ro

Imagine cu titlu ilustrativ


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns