Într-un liceu din Capitala Europeană a Culturii, dotările au rămas la periferie

Într-un liceu din Capitala Europeană a Culturii, dotările au rămas la periferie

Într-un liceu din Capitala Europeană a Culturii, dotările au rămas la periferie

Amplasat în inima cartierului Fabric, Liceul Teoretic “William Shakespeare” ar avea și el nevoie de o regenerare, nu doar zona în care se află și care face obiectul unui proiect de anvergură al administrației Timișoarei.

Un referat în format PowerPoint realizat în urmă cu o lună de conducerea asociației de părinți “Pro Liceul Shakespeare Timișoara” devoalează mai multe aspecte nu tocmai onorante pentru o instituție de învățământ din Capitala Europeană a Culturii.

“William Shakespeare” are trei cicluri de învățământ – primar, gimnazial și liceal – care se desfășoară în tot atâtea corpuri de clădire, iar probleme există peste tot.

Conform referatului intrat în posesia noastră, în corpul B, la grupul sanitar al băieților, situat la parter, nu se închid ușile de la cabine, nu au clanțe sau încuietori, iar în toaleta fetelor, la etaj, un WC din două este dezafectat.

În corpul C, băile de la parter au fost renovate prin efortul financiar, timpul și munca părinților și a învățătoarelor.

Băile băieților, de la etajele 1 și 2, au pișoare dezafectate și fără alimentare cu apă (clătirea lor se face manual, cu găleata cu apă, de către femeile de serviciu).

WC‐urile de la etaje nu au colac, clanțe sau încuietori, suport pentru hârtia igienică.

 

În sala de sport și vestiarul din corpul A, au fost semnalate în referat următoarele aspecte: igrasie în stare avansată, periculoasă pentru sănătate, tencuială deteriorată, parchet deteriorat, inadecvat pentru sport.

 

Curtea corpului C este acoperită cu un pietriș alunecos (cimentul se macină constant) și periculos (se produc frecvent accidentări ale copiilor), iar capacele de canal sunt amplasate incorect (anul trecut s‐a produs o accidentare serioasă a unui elev care a căzut în canalizare când capacul s‐a deplasat).

De asemenea, când plouă, se formează o baltă mare.

 

În laboratoarele de limba engleză de la demisolul corpului B, geamurile sunt greu accesibile și nu au clanțe, deci nu se pot deschide pentru a se aerisi.

Unul dintre laboratoare nu are proiector, mobilierul este folosit și ca depozit pentru lucruri vechi, iar tencuiala deteriorată și igrasia își fac simțită prezența și aici.

 

La clădirea corpului B, acoperișul se află în stare avansată de deteriorare, iar podul este ocupat de porumbei.

Infiltrațiile de apă la etajul superior sunt vizibile cu ochiul liber.

cladire corp B

Evident, toate aceste probleme nu au apărut peste noapte, ele trenează de o bună bucată de vreme, iar acest nedorit status-quo a fost cel care i-a determinat pe părinți să acționeze prin redactarea respectivului referat.

Scopul era unul la vedere: impulsionarea conducerii liceului în a întreprinde diligențele necesare pe lângă Primăria Timișoara pentru a obține fondurile necesare remedierii aspectelor mai sus menționate.

Doamna Viktoria Cimerovici, președintele asociației de părinți, pe care am contactat-o pentru a afla dacă demersul său și al colegilor din asociație a avut efectul scontat, a fost rezervată în declarații, nedorind să intre în detalii.

CITEȘTE ȘI: Numărul tranzacțiilor imobiliare a scăzut puternic la început de an. Au scăzut și prețurile cerute pe apartamente. Ce sume se cer în Timișoara?

Cu toate acestea, sursele care ne-au pus la dispoziție referatul cu problemele de la “William Shakespeare” ne-au informat că din 19 ianuarie – data redactării documentului – și până în prezent nu s-a schimbat nimic din tot ceea ce s-a semnalat acolo.

Asta deși referatul cu date și fotografii a ajuns și sub ochii membrilor Consiliului de Administrație al liceului, for în care se regăsesc inclusiv directorul școlii, câțiva consilieri locali și un reprezentant al primarului Dominic Fritz, adică toți cei care pot face ca lucrurile să se schimbe.

Totul este să își și dorească lucrul acesta.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *