Într-o comună timişeană toate drumurile sunt asfaltate, iar locuitorii vor putea renunţa în curând la fosele septice

birda 3

Într-o comună timişeană toate drumurile sunt asfaltate, iar locuitorii vor putea renunţa în curând la fosele septice. ”Am primit o finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Am amenajat inclusiv accesele înspre proprietăți în toate satele. De asemenea, ne gândim la un plan și pentru trotuare, iar, în lucru, avem un proiect pentru piste de biciclete”, a precizat Daniel Cornel Moise, secretarul Primăriei Birda.

Potrivit acestuia, locuitorii vor beneficia în curând și de alte investiții, cea mai importantă fiind canalizarea. ”Mai avem de realizat stația de epurare. La începutul anului viitor, cei din Birda și Sângeorge vor putea renunța la fosele septice. Urmează satul Mănăstire, unde se va monta rețeaua de canalizare. În ceea ce privește satul Berecuța, care e peste Bârzava, e mai greu de adus aducțiunea până în stație”, a punctat Daniel Cornel Moise.

Citeşte şi: Victoria carierei pentru Simona Halep: a spulberat-o pe Şarapova! VIDEO

În planul autorităților locale din comuna timișeană intră și amenajarea centrului civic, investiție ce vizează fonduri prin PNDL2 și bugetul local. De altfel, administrația a ales în acest an becuri economice pentru iluminatul stradal, fapt ce aduce o economie de 25 la sută la factura de electricitate.

În plus, pe aproape fiecare stâlp, steagurile României și Uniunii Europene sunt reprezentate pe metal, într-o variantă mai rezistentă, aleasă în urmă cu peste cinci ani și care și-a dovedit deja eficiența.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns