Într-o comună din Timiş, asfaltul face casă bună cu… noroiul

sanmartinu maghiar

Dacă e să o spunem pe cea bună, atunci trebuie să remarcăm că pe cât sunt de intense preocupările de asfaltare a străzilor într-o comună timişeană, pe atât se dovedesc de dese și cazurile de noroire a lor.

În materie de asfaltare, al Uivar se află în derulare un nou proiect finanțat din surse guvernamentale pentru 5,6 kilometri de străzi în centrul de comună. În proporție de 95 la sută lucrările sunt executate, ele urmând a fi finalizate în aprilie sau mai.

După acest proiect, operațiunea de modernizare este ca și încheiată, rămânând de asfaltat doar mici porțiuni de străzi, lucrare ce poate fi realizată din fonduri proprii, într-un an sau doi. În paralel, cine parcurge drumurile de la intrare în Uivar și în satele aparținătoare are surpriza de a nu mai vedea pe alocuri asfaltul din cauza „petelor” de noroi.

Viceprimărița Sabina Enea ne-a povestit că, zilele trecute, un fermier a deschis revoltat ușa primăriei pentru că poliția l-a amendat din cauza noroiului lăsat pe asfalt. La o astfel de problemă există, desigur, și câteva remedii: să găsești niște galoși pentru roțile utilajelor agricole pe care să-i lași la intrarea pe șosea sau ca mânuitorii mijloacelor de transport să curețe anvelopele ori șoseaua.

Dacă lucrurile vor continua însă la fel, într-o zi asfaltul va dispărea sub stratul de mâzgă și noroi.

Imaginea surprinsă este din satul aparținător Sânmartinu Maghiar și nu e nici pe departe cea mai sugestivă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Într-o comună din Timiş, asfaltul face casă bună cu… noroiul

  1. Uitati-va si la Utvin ,care e la 2 km de Timisoara, fara nici un drum asfaltat, fara canallizare, fara apa… E o adevarata aventura sa mergi la serviciu si la scoala.

Lasă un răspuns