Intervenţie extrem de grea a pompierilor timişeni

Intervenţie extrem de grea a pompierilor timişeni

Intervenţie extrem de grea a pompierilor timişeni

Pompierii făgețeni, alături de colegii din cadrul Detașamentului 1 Timișoara și Stației Buziaș, în strânsă colaborare cu pădurari de la Ocolul Silvic Privat Stejarul, precum și voluntari ai comunei Pietroasa, au intervenit, miercuri după-amiază, pentru stingerea unui incendiu de pășune și lizieră de pădure izbucnit la Crivina de Sus.

Împreună, timp de mai bine de 4 ore, au luptat împotriva flăcărilor. Suprafața incendiată depășește 22 hectare.
Între localitățile Crivina de Sus și Poieni a fost organizat Punctul de Comandă, iar patru autospeciale de stingere au fost mobilizate pentru a face față situației de urgență.

Intervenţie extrem de grea a pompierilor timişeni

Din nefericire, în cursul zilei de ieri, pompierii timișeni au acționat pentru stingerea și lichidarea altor 17 incendii de vegetație uscată produse în tot județul.

„Vă reamintim, arderea vegetației uscate este 𝐒𝐓𝐑𝐈𝐂𝐓 𝐈𝐍𝐓𝐄𝐑𝐙𝐈𝐒𝐀̆❕
✒️ 𝑛𝑒𝑟𝑒𝑠𝑝𝑒𝑐𝑡𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑝𝑟𝑒𝑣𝑒𝑑𝑒𝑟𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑙𝑒𝑔𝑎𝑙𝑒 𝑝𝑟𝑖𝑣𝑖𝑛𝑑 𝑖𝑛𝑡𝑒𝑟𝑧𝑖𝑐𝑒𝑟𝑒𝑎 𝑎𝑟𝑑𝑒𝑟𝑖𝑖 𝑚𝑖𝑟𝑖𝑠̦𝑡𝑖𝑙𝑜𝑟, 𝑡𝑢𝑟𝑏𝑎‌𝑟𝑖𝑖𝑙𝑜𝑟, 𝑙𝑖𝑡𝑖𝑒𝑟𝑒𝑙𝑜𝑟 𝑝𝑎‌𝑑𝑢𝑟𝑖𝑖, 𝑠𝑡𝑢𝑓𝑢𝑙𝑢𝑖, 𝑡𝑢𝑓𝑎‌𝑟𝑖𝑠‌𝑢𝑟𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑠𝑎𝑢 𝑣𝑒𝑔𝑒𝑡𝑎𝑡‌𝑖𝑒𝑖 𝑖𝑒𝑟𝑏𝑜𝑎𝑠𝑒 constituie contravenție și se sancționează cu amendă în cuantum de 2.500 RON, dar și 𝑑𝑒 𝑙𝑎 7.500 𝑙𝑒𝑖 𝑙𝑎 15.000 𝑙𝑒𝑖, 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑝𝑒𝑟𝑠𝑜𝑎𝑛𝑒 𝑓𝑖𝑧𝑖𝑐𝑒 𝑠̦𝑖 𝑑𝑒 𝑙𝑎 50.000 𝑙𝑒𝑖 𝑙𝑎 100.000 𝑙𝑒𝑖 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑝𝑒𝑟𝑠𝑜𝑎𝑛𝑒𝑙𝑒 𝑗𝑢𝑟𝑖𝑑𝑖𝑐𝑒, de către Garda Națională de Mediu”, a transmis ISU Timiş.

CITEŞTE ŞI: Un monument dedicat victimelor din Decembrie 1989 a devenit loc de picnic, în timp ce Fritz ne anunță că ține vie amintirea Revoluției

Incendiile de vegetație uscată reprezintă una dintre cele mai mari amenințări pentru mediul înconjurător, dar și pentru comunitate, deoarece pot produce pagube economice semnificative, și chiar pierderi de vieți.

Foto: ISU Timiş


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *