Intervenție de peste 4 ore a medicilor, pentru salvarea unui bărbat cu anevrism de aortă

Intervenție de peste 4 ore a medicilor, pentru salvarea unui bărbat cu anevrism de aortă

Intervenție de peste 4 ore a medicilor, pentru salvarea unui bărbat cu anevrism de aortă

Medicii de la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Arad au intervenit, în noaptea de duminică spre luni, pentru salvarea unui bărbat care a suferit un anevrism de aortă abdominală. Intervenția a durat peste 4 ore.

Potrivit reprezentanților spitalului, pacientul în vârstă de 81 de ani a ajuns în Unitatea de Primire Urgențe cu anevrism de aortă abdominală.

Medicii de gardă din secțiile Chirurgie Generală I și Anestezie și Terapie Intensivă I, împreună cu un medic de chirurgie vasculară, care a fost chemat de acasă, au intrat de urgență în sală pentru a reconstrui porțiunea de aortă ruptă, prin montarea unei proteze sintetice.

„Circulația în parametri optimi a sângelui a fost restabilită în urma intervenției, care a durat peste patru ore și care a fost una dificilă deoarece a presupus reconstrucția unei părți a unui vas principal de sânge, iar pacientul (diagnosticat și cu alte afecțiuni cardiace) risca exsangvinarea rapidă”, au anunțat reprezentanții SCJU Arad.

CITEȘTE ȘI: Peste o mie de bolnavi cu pneumonie au fost internați în acest an la Spitalul „Dr. Victor Babeș” Timișoara

Conform acestora, luni pacientul este conștient și cooperant și se află sub supraveghere medicală în Secția Clinică Anestezie și Terapie Intensivă I, conform Mediafax.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Intervenție de peste 4 ore a medicilor, pentru salvarea unui bărbat cu anevrism de aortă

  1. Impresionantă dedicarea și competența echipajului medical de la SCJU Arad! Intervenția de peste patru ore pentru salvarea pacientului cu anevrism de aortă demonstrează nivelul înalt de profesionalism și devotament al medicilor și personalului spitalicesc. Acest caz subliniază importanța investițiilor în sănătate și nevoia de a susține eforturile personalului medical care lucrează în condiții atât de dificile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *