Interimat perpetuu la conducerea Poliţiei Locale Timişoara

Directorul executiv adjunct Dorel Cojan este ţinut în braţe de primarul Nicolae Robu, care refuză de un an şi jumătate să scoată postul de şef la concurs

Arhiuzitata maximă „Nimeni nu este de neînlocuit” este contrazisă de primarul Timişoarei, Nicolae Robu, care îl ţine în braţe pe fostul, actualul şi viitorul şef interimar al poliţiei locale, Dorel Cojan, cu o încăpăţânare care devine de-a dreptul suspectă. Într-un articol publicat de ziarul nostru în luna mai, vă spuneam că Nicolae Robu este atât de mulţumit de felul în care merge treaba la Poliţia Locală Timişoara (PLT), încât, pentru a nu organiza concurs pentru ocuparea funcţiei de conducere, a promovat un nou concept: interimatul infinit.

Interimat cu nuanţe

Nu reluăm tot ce am scris în urmă cu două luni, vă reamintim doar că interimatul lui Dorel Cojan la conducerea poliţiei locale a avut două perioade distincte. În urma decesului fostului director executiv al respectivei instituţii, Doru Spătaru, survenit în ziua de 2 ianuarie 2014, adjunctului acestuia, Dorel Cojan, i-au fost delegate, printr-o dispoziţie a primarului datată 7 ianuarie, atribuţiile şi competenţele de director executiv.

Această delegare a operat până în 31 august 2014, pentru ca, de la data de 1 septembrie a aceluiaşi an, în baza unui aviz primit de la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP), Dorel Cojan să fie abilitat, printr-o altă dispoziţie a primarului, să exercite temporar, timp de şase luni, funcţia de director executiv al PLT.

Cum perioada strict reglementată de lege – în speţă, Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici – are şi o specificare, „şase luni într-un an calendaristic”, odată cu intrarea în noul an, 2015, Primăria Timişoara a solicitat şi a obţinut un nou aviz de la ANFP, iar o nouă dispoziţie a lui Nicolae Robu îi mai aducea un mandat de interimar subalternului său favorit, Dorel Cojan, al cărui sejur la butoanele poliţiei locale ar fi trebuit să se încheie în urmă cu câteva zile, mai precis în 30 iunie, dată la care a expirat valabilitatea avizului primit de la ANFP.

AFLĂ MAI MULTE DIN EDIŢIA TIPĂRITĂ DE SÂMBĂTĂ, 4 iulie, A COTIDIANULUI RENAŞTEREA BĂNĂŢEANĂ


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

5 thoughts on “Interimat perpetuu la conducerea Poliţiei Locale Timişoara

  1. Dl.Cojan Dorel este un adevarat profesionist iar tot ce reprezinta polita locala se datoreza muncii acstui om exceptional !

  2. ptr. cei ce nu stiu , atunci cand au dat examen la Bucuresti cele bra dubleta ; spatarucojan ptr. posturile de sefi , nu au luat examenul . Cu mari insistente sitelefoane l-au aranjat a doua oara ! De unde si interimatul perpetuu al acestui individ . DA ! este specialist in trafic de influenta , spagi , manarii mizerabile cu terenuri si peste de la Dunare , trucare de licitatii . Se stie bine ca mai bine de jumatate din comunitari sunt de la malul Dunarii cu precadere judetele CS si MH , Locul de bastina al altui militian de la pol. com ; fostul col. Balan din militie ! Deci atat Robu cat si Cojocarii stiu f. bine deliciile si delicatesele ale lui Cojan produse prin aceste fapte mizerabile ,,,de altfel ce este curat in primaria Timisoara ?

    1. Te salut timisoreanule! Ai perfecta dreptate si lista ticalosiilor poate continua. Din pacate, administratia locala e plina de indivizi de teapa astuia.

  3. Un articol de 2 bani scris la comanda…. traiasca presa libera cumparata!
    Postacii precum ”timisoreanu” de mai sus primesc si ei ceva drept recompensa pentru ineptiile scrise…

  4. Mentinerea la sradiul de interimat se datoreaza consilierului smardoi Nasleu care e in realitate seful Politiei Locale si in acest mod il santajeaza constant pe Cojan cu parasirea postului daca nu-i indeplineste ordinele. Astfel, Politia Locala a fost nevoita sa angajeze zeci de indivizi suspecti pe baza ordinelor date de raspopitul agent secret ciumeg pe car ii foloseste in tot felul de operatiunii la nivelul lui intelectual.

Lasă un răspuns