Interese obscure la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu”?

Lucrările la Spitalul de Copii ”Louis Țurcanu” au fost stopate, după ce antreprenorul general, SC Prompt SA, a intrat în insolvență.

„Renașterea bănățeană” a prezentat, săptămâna trecută, situația scandaloasă a șantierului, lăsat de izbeliște de firma liberală care s-a anagjat, pe o căruță de bani, să ducă la bun sfârșit lucrarea. Imediat după apariția articolului, s-a produs o oarecare agitație în zona șantierului, lucru ce ar fi putut fi de apreciat, dacă nu se oprea după doar o zi.

ovidiu adamTot atunci, Ovidiu Adam (foto), directorul Spitalului de Copii ”Louis Țurcanu”, a ieșit cu câteva declarații bizare, în care aproape că lăuda firma constructoare pentru zelul de care dă dovadă!

De fapt, pe tot parcursul lucrărilor, directorul a avut doar cuvinte de laudă pentru firma liberală: ”Lucrează chiar și în weekend, pentru ca totul să fie bine”, spunea, anul trecut, Ovidiu Adam, suporterul celor de la ”Prompt”.

Iată că minunea cu redeschiderea șantierului n-a ținut decât o zi, lucrările fiind, iarăși, sistate. Foarte suspect este că, și în aceste condiții, directorul spitalului continuă să le ia apărarea celor de la ”Prompt”. El a declarat că are totală încredere în această firmă și că este convins că lucrările vor fi realizate în termenul prevăzut.

Dacă sunt ceva inadvertențe tehnice, este treaba primăriei, nu a spitalului, a precizat Ovidiu Adam, un director neobișnuit de liniștit și de reținut în fața unui potențial eșec care ar putea afecta întreaga zonă de vest.

În concluzie, avem, pe de o parte, un șantier abandonat de o firmă care a intrat în insolvență, iar pe de alta, un director foarte încrezător în capacitatea firmei liberale de a realiza lucrările la timp și în condiții de calitate.

Își asumă cineva răspunderea pentru acest dezastru care se prefigurează sau, vorba primarului Nicolae Robu, este tot un boicot făcut de PSD?


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

3 Comments
Ioan 15 martie 2016
Mai inca un lucru..Va rog sa cercetati cate locuri de parcare s-au prevazut pentru acest spital... garantez articol de prima pagina.
Ioan 15 martie 2016
De la inceput a fost un haos proiectul de structura si arhitectura. Ambele proiecte au fost realizate de aceeasi firma de apartament (cunoscatorii stiu de ce...). Prima greseala a fost a arhitectului care a conceput o structura total neregulata de unde rezulta costuri foarte mari de executie dar si dificultati mari la realizarea proiectului de structura. Structura este una in cadre de beton armat cu diafragme foarte prost dimensionata (se poate cerceta acest lucru).Ca sa vedeti cladiri facute "ca la carte" din punct de vedere al proiectarii nu trebuie decat sa va uitati cu 200-300m mai spre nord, mai exact la City Business Centre, care are o structura compozita, otel beton cu deschideri foarte mari, foarte eficienta din punct de vedere structural, dar acolo avem beneficiari privati.. un un oras pierdut de sub control.In mod normal, intr-o tara civilizata, inainte de a te apuca sa faci asa ceva se face un concurs pentru a se stabili firma de proiectare, nu se atribuie direct nimic.
Poli 21 15 martie 2016
Daca ne uitam la faptul ca firma ( asa zis ) constructoare apartine " marelui liberal " olaru, coleg cu primarul orbu, nu mai trebuie sa ne mire desfasurarea evenimentelor. Un simplu control ar putea scoate la iveala multe matrapazlicuri .