Întâlnire de urgență la Guvern din cauza Omicron: Medicii de familie, chemați la discuții

Întâlnire de URGENȚĂ la Guvern din cauza Omicron: Medicii de familie, chemați la discuții

Premierul Nicolae Ciucă a chemat la discuții, la Guvern,  medicii de familie înainte de valul 5. Experții vorbesc despre 25.000 de infectări pe zi.

CITEȘTE ȘI: Cercetătorii germani susțin că Europa se confruntă cu cea mai gravă epidemie de gripă aviară din istorie

Ministerul Sănătății a anunțat, zilele trecute, că s-au luat primele măsuri pentru dezvoltarea serviciilor în ambulatoriu în vederea creșterii capacității de testare pentru depistarea virusului SARS-Cov-2.

 Guvernul a aprobat în ședința din 28 decembrie, proiectul de OUG privind unele măsuri pentru recrutarea şi plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID-19 şi stabilirea unor măsuri în domeniul sănătăţii

Conform documentului, medicii de familie aflaţi în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate vor putea efectua activitatea de testare cu teste rapide antigen din proba nazo-faringiană în vederea depistării infecţiei cu COVID-19. Aceștia vor putea, astfel, achiziționa testele rapide antigen dintre cele care sunt cuprinse în lista aprobată de Comisia Europeană, afişată pe site-ul MS, iar pentru activitatea de testare realizată vor primi un tarif de 50 de lei/persoană, care cuprinde contravaloarea testului, manopera, materialele şi echipamentele de protecție necesare testării.

Medicii de familie, care realizează testarea rapidă au obligaţia raportării rezultatelor în aplicaţia Corona Forms, imediat după efectuarea testării, nu mai târziu de ora 24:00 a zilei în care s-a acordat serviciul.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *