Video: Una dintre cele mai îndrăgite insule din Grecia, acoperită de zăpadă după o ninsoare neobișnuit de puternică

Una dintre cele mai îndrăgite insule din Grecia, acoperită de zăpadă după o ninsoare neobișnuit de puternică

O furtună care a cuprins Grecia a adus ninsori și în Creta. Heraklion, cel mai mare oraș al insulei din sudul Mării Egee a devenit alb – o priveliște rară. Școlile sunt astăzi închise și pe multe drumuri sunt restricții de circulație.

CITEȘTE ȘI: SUA și Marea Britanie au început retragerea personalului de la ambasadele din Ucraina

Un val de aer extrem de rece a lovit Grecia și a adus temperaturi sub nivelul de îngheț și zăpadă în multe părți ale țării, inclusiv în capitala Atena și multe insule din Marea Egee.

Autoritățile au avertizat oamenii ca luni și marți să își limiteze ieșirile în aer liber doar la cele esențiale, în timp ce școlile au trecut doar la cursuri online.

Programările privind vaccinarea anti-Covid, pentru luni și marți într-un spital de copii din Atena, au fost reprogramate pentru următoarele zile, într-o altă locație.

Zăpada abundentă a acoperit repede centrul Atenei, iar autoritățile au transmis luni dimineață mai multe alerte de urgență pentru locuitori, avertizându-i cu privire la ninsori puternice în următoarele ore și cerându-le să evite deplasările dacă nu sunt necesare.

Șoferii au fost obligați să își echipeze mașinile pentru iarnă în mai multe zone din Grecia

Zăpada este un fenomen rar întâlnit în Atena și pe insulele din Marea Egee. Anul trecut, capitala Greciei a fost lovită de o furtună majoră de zăpadă care a cauzat probleme grave, alimentarea cu energie electrică a fost oprită zile  întregi în unele cartiere, iar pe străzi nu s-a mai putut circula decât dacă mașinile erau echipate cu lanțuri. Mii de copaci au căzut din cauza greutății zăpezii.

digi24.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *