Înscrierile în clasa pregătitoare pentru 2023/2024 au loc între 3-18 mai. Pe site-ul ISJ Timiș pot fi găsite informații detaliate privind această etapă

Înscrierile în clasa pregătitoare pentru 2023/2024 au loc între 3-18 mai. Pe site-ul ISJ Timiș pot fi găsite informații detaliate privind această etapă

Înscrierile în clasa pregătitoare pentru 2023/2024 au loc între 3-18 mai. Pe site-ul ISJ Timiș pot fi găsite informații detaliate privind această etapă

În perioada 3-18 mai, părinții/tutorii legal instituiți/reprezentanții legali vor completa cererile-tip de înscriere online sau fizic la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor.

Chiar dacă optează pentru trimiterea cererilor de înscriere online, ulterior, părinții trebuie să meargă la unitatea de învăţământ pentru care doresc înscrierea copilului în vederea validării cererii.

CITEȘTE ȘI: Primăvară culturală la Orțișoara

Pot fi înscriși în clasa pregătitoare copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2023, precum și copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2023 (în baza recomandării pentru înscrierea în învățământul primar eliberată de grădinițe, iar dacă nu au frecventat grădinița sau dacă au venit din străinătate – în baza evaluării Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională în perioada 5 – 26 aprilie).

Părintele poate opta fie pentru înscrierea la şcoala de circumscripţie (caz în care copilul este automat înscris, în baza validării cererii de înscriere), fie pentru o altă unitate de învăţământ (în această situaţie, copilul este înscris în limita locurilor libere şi, dacă este cazul, pe baza criteriilor generale şi, ulterior, a criteriilor specifice de departajare).

Părintele poate solicita, prin bifarea în cererea-tip de înscriere, ca locul la şcoala de circumscripţie să fie rezervat pentru eventualitatea în care copilul nu este înscris la unitatea de învăţământ pentru care părintele a făcut opţiunea, din lipsă de locuri libere.

Pe 31 mai (pentru prima etapă de înscriere) se vor afișa în unitățile de învățământ și pe site-ul fiecărui inspectorat școlar elevii înmatriculați și numărul de locuri rămase libere.

Pe 15 iunie (după cea de-a doua etapă de înscriere care are loc între 6 și 12 iunie) vor fi afișate listele finale ale copiilor înscriși și lista locurilor rămase libere pentru cea de-a doua etapă de înscrieri.

În perioada 1-8 septembrie, va avea loc centralizarea și soluționarea de către inspectoratele școlare a cererilor părinților/reprezentanților legali/tutorilor copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățământ, precum și soluționarea oricărei alte situații referitoare la înscrierea în învățământul primar, având în vedere, cu prioritate, interesul superior al copilului, se menționează în Ordinul nr. 3.704/17 februarie 2023 privind aprobarea Calendarului înscrierii în învățământul primar pentru anul școlar 2023-2024.

Informații detaliate legate de calendarul înscrierii, metodologie, documente necesare, amânarea școlarizării etc. pot fi accesate pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Timiș (https://www.isj.tm.edu.ro/inscrieri/inscrierea-in-invatamantul-primar/anul-2023-2024?fbclid=IwAR1qkdYt_shbbP0MZS2xMWUyC0ebPEKsivOKb6cREi0VtaM3W5X0nB6uRu8 ).

”Fiecare copil are un loc asigurat.

Numărul de locuri alocat prin cifra de şcolarizare pentru clasa pregătitoare este mai mare decât numărul copiilor”, precizează Ministerul Educației.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *