Înnoire și modernizare într-o localitate din Timiş

Făgetul este cel mai estic oraș al Timișului, fiind situat față de cele două municipii ale județului, la 98 de kilometri distanță de Timișoara și, respectiv, la 33 de kilometri de Lugoj. De administrația locală a urbei aparțin și zece sate din jur.

Deși populația unității teritoriale a crescut spectaculos de la ultimul recensământ, cel din 2011, când au fost înregistrați 6.761 de locuitori, la 7.561 de persoane la mijlocul anului 2017, în materie rezidențială, dinamica din ultimul an, se află în parametrii celor anteriori.

La doar doi kilometri de oraș, localitatea aparținătoare Colonia Mică, în care s-au concesionat 170 de parcele pentru locuri de casă, a furnizat în ultimii ani cea mai impresionantă dezvoltare. În fiecare an, datorită acestei zone, s-au autorizat 30-40 de clădiri de locuit noi.

În 2017, conform datelor primăriei, aici au fost vândute către concesionari cinci parcele. Statistica orășenească arată, de asemenea că, pe parcursul anului trecut, au fost eliberate 63 de certificate de urbanism, 25 de autorizații pentru clădiri noi și trei de desființare. Tot în aceeași perioadă, au fost prelungite 12 autorizații de construire și au fost terminate 21 de unități rezidențiale noi.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns