Inima Timișoarei bate la festival, în ritmuri de fanfară. Vezi programul complet al manifestărilor de astăzi

fanfara

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș organizează astăzi cea de-a XXXI-a ediție a Festivalului Fanfarelor, la Grădina de Vară a Sălii “Capitol”. La manifestare vor participa Fanfara Garnizoanei Militare, “Pro Amicitia” şi “Banaten Muzikanten” din Timişoara, Fanfara Populară din Grebenac (Serbia), fanfarele populare din Mercina și Bănia – Caraş Severin şi fanfarele arădene de la Almaş şi Nădlac, iar invitaţii speciali vor fi Vasile Conea, Fanfara “Dejan Ilic” din Serbia, respectiv “Transilvania” din Cugir, judeţul Alba.

Programul festivalului începe la ora 12 la sediul Centrului de Cultură și Artă din strada E. Ungureanu, nr 1 şi continuă cu parada fanfarelor participante în Piaţa Victoriei. Aici, la ora 13, va avea loc un microrecital în fața Operei, urmând ca, la 17, publicul să se poată delecta cu spectacolul de la Grădina de Vară a Sălii “Capitol”.

“Veți aprecia recitalurile a zece fanfare cu stiluri de interpretare diferite, ce vor propune cântece «big band», muzică populară și piese de estradă, dar şi ritmuri balcanice care induc voie-bună și bucurie.

Cântecele din zona Banatului în interpretarea lui Vasile Conea, alături de Fanfara din Grebenac (Serbia) vor aduce în Grădina de Vară a Sălii «Capitol» din Timișoara vremurile de altădată în care oamenii știau dreapta măsură a lucrurilor.

Fanfara «Transilvania» este un nume cunoscut în peisajul cultural românesc, dar și internațional. Membrii acesteia au participat, de-a lungul celor peste zece ani de carieră, la cele mai cunoscute festivaluri de jazz din Europa dar și la deschiderea concertelor celebrului Goran Bregovici.

Fanfara «Dejan Ilic» din Serbia este și ea vestită în ţara de origine şi va interpreta la Timișoara melodii îndrăgite.

În caz de vreme nefavorabilă, spectacolul de la ora 17 va fi mutat din Grădina de Vară în Sala «Capitol» a Filarmonicii «Banatul»”, anunţă organizatorii festivalului cu intrare liberă, coordonat de Remus Vălungan şi Alina Mafa şi finanţat din fondurile Consiliului Judeţean Timiş.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *