Înghesuială maximă în Parcul Copiilor

Aproape pustiu până în urmă cu câteva zile, Parcul Copiilor „Ion Creangă” a fost ieri arhiplin, de parcă toți părinții din oraș și-ar fi dat acolo întâlnire alături de pruncii lor.

La intrarea dinspre Bulevardul Revoluției au staționat câteva mașini de poliție, iar cei mici s-au înghesuit să se fotografieze alături de mascați și să pună mâna pe arme (de jucărie, bineînțeles). La porțile parcului, se vindea cu entuziasm vată de zahăr, acest produs fiind cam singurul disponibil și în interior.

Înăuntru, minune! Caruselul, trenulețul și bărcuțele funcționau, iar pentru a ajunge la o „tură” cu aceste distracții nevinovate, s-a stat la coadă zeci de minute. De peste tot răsunau glasurile ascuțite ale prichindeilor, bucuroși să iasă la distracție, dar și puțin stresați din cauza căldurii, a aglomerației și a… setei.

În ditamai Parcul Copiilor nu este nici un loc amenajat pentru vânzarea de gustări, de sucuri sau de apă. Spațiul special construit în acest scop nu are nici acum, la exact trei ani de la redeschiderea parcului, un ocupant, pentru că mai-marii urbei s-au gândit, în 2013, să fie mai catolici decât Papa și să interzică vânzarea de băuturi carbogazoase.

Abia luna trecută consilierii locali s-au răzgândit, dându-și seama că riscă să rămână cu cofetăria închisă pentru mult timp. Abia în aceste momente de mare aglomerație se pot observa și problemele pe care le ridică reamenajarea Parcului Copiilor, așa cum a fost ea înfăptuită acum câțiva ani: pe toată suprafața acestuia sunt doar trei leagăne, caruselul și trenulețul se dovedesc mult prea mici pentru un oraș cu atât de mulți copii ca Timișoara, iar toboganele din inox, atât de criticate la venirea, în 2012, a noii administrații locale, se află… tot la locul lor.

În plus, nu există nici o cofetărie, iar castelul (construit, se pare, fără autorizație) are porțile închise în continuare. Poate că în această vară se vor găsi și soluții, pentru că micii doritori de distracție și mișcare abia așteaptă!


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.