Infuzie uriașă de bani, în România. Cât au trimis în țară românii plecați la muncă în străinătate

euro 8

Relaxarea restricțiilor în majoritatea statelor europene îi determină pe români să plece din nou la muncă în străinătate. Potrivit BNR, în primele trei luni ale acestui an ai noștri au trimis în țară mai mulți bani decât în aceeași perioadă a anului trecut: aproape 800 de milioane de euro. Interesant este că cei mai mulți expeditori lucrează tot în Marea Britanie, în ciuda Brexitului.

CITEȘTE ȘI: Un dublu asasinat oribil, elucidat după 28 de ani în Franța. Suspectul, Marian Marinescu, avea un alibi beton: s-ar fi aflat în România

Peste 220 de milioane de euro au intrat în România din Marea Britanie doar în primele trei luni ale anului. Suma este cu aproape 50% mai mare față de cea trimisă în 2020.

Liviu Manole, român plecat în Anglia la muncă: „Am venit aici din cauza nevoilor şi toţi trmitem acasă bani din diferite motive, să ajutăm familia, să încercăm să avem un trai decent. Nimeni nu a plecat”.

Şi Italia rămâne o sursă constantă de venit pentru bugetul ţării, iar în prima parte a anului au venit din Peninsulă peste 140 de milioane de euro. De curând, Italia a deschis mai multe sectoare de activitate şi are nevoie de oameni.

Robert Raducescu, român din Italia: „Şi-a revenit sectorul construcţiilor în Italia. În continuare, în construcţii şi în servicii suntem foarte numeroşi. Undeva între 1.600 şi 2.000 de euro în construcţii. În agricultură, salarii mai mici, dar ajung pe undeva la 1.300 de euro şi cred că cea mai mare parte din salarii din agricultură merge în ţară”.

Sume mai mari vin şi de la romanii plecaţi la muncă în Germania şi Franţa, în condiţiile în care în primele două luni ale lui 2020 nu conştientizam dimensiunea crizei sanitare. Analiştii vorbesc despre o infuzie uriaşă de bani, care se vede şi în PIB-ul României.

Radu Ciobanu, economist: „500 de euro pe lună pentru fiecare familie, pentru cetăţenii de acasă, pentru familiie românilor plecaţi în straintate înseamnă. Ppractic, două salarii minime pe economie”.

Roxana Drăghici, director de vânzări: „1,2 la sută din totalul aplicărilor din luna mai în platformă sunt pentru joburile din straintate. Asta înseamnă un număr de 13 mii de aplicări. Candidaţii se îndreaptă spre a aplica în ţări precum Spania, Germania, Olanda. Este foarte interesant de văzut că Spania reintră în topul destinaţiilor preferate”.

În anul pandemiei, cei aproape cinci milioane de români din străinătate au trimis în ţară în jur de patru miliarde de euro.

sursa: stirileprotv.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Infuzie uriașă de bani, în România. Cât au trimis în țară românii plecați la muncă în străinătate

Lasă un răspuns