Inflația din Argentina a depășit pragul de 100%

Inflația din Argentina a depășit pragul de 100%

Inflația din Argentina a depășit pragul de 100%.

Rata inflației din Argentina a depășit 100% pentru prima dată de la criza de la începutul anilor ’90 atunci când țara s-a confruntat cu hiperinflație.

Inflația a ajuns la 102,5% în luna februarie, a anunțat agenția de statistică din Argentina, ceea ce înseamnă că prețul multor bunuri de consum a crescut de peste două ori din 2022, potrivit BBC.

CITEȘTE ȘI: Controale la 2 societăți care desfășoară operațiuni cu produse de protecție a plantelor. 2 infracțiuni constatate

Argentina se confruntă de ani de zile cu dificultăți economice, iar cea mai mare parte a populației trăiește în sărăcie.

Guvernul a încercat să stopeze scumpirile prin plafonarea prețurilor la alimente și alte produse importante. Totuși, alimentele și băuturile au înregistrat cea mai mare creștere în ultimele luni, prețurile urcând cu 9,8% în februarie față de ianuarie.

Prețul produselor de carne a crescut cu aproape 20% în decurs de o lună din cauza condițiile meteorologice nefavorabile, ceea ce a produs și alte scumpiri.

În februarie, banca centrală a Argentinei a anunțat că va fi emisă o nouă bancnotă de 2.000 de pesos ca răspuns la creșterea prețurilor de consum. În decembrie, Fondul Monetar Internațional (FMI) a aprobat Argentinei încă un împrumut în valoare de 6 miliarde de dolari. Totalul ajutorului oferit de FMI ar putea ajunge la 44 de miliarde de dolari.

(sursa: Mediafax)

Foto: Bloomberg.com


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *