Infectările cu noul coronavirus scad la nivel mondial. Pandemia de COVID-19 a intrat în declin

test coronavirus

Numărul de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus a început să scadă la nivel global în cifre absolute în ultimele zile. El a început să rămână sub procentul de 1.2% în medie, din bilanţul total al infecţiilor în majoritatea statelor. Sistemele sanitare au început să îşi revină în condiţiile în care nu mai sunt copleşite de numărul mare de pacienţi, iar dacă temutul nou val nu va veni, atunci pandemia ar putea stagna complet în decurs de o lună, scrie Les Echos, citat de hotnews.ro.

CITEȘTE ȘI: Pușcă cu lunetă, arme și muniție, găsite de polițiști în județul Timiș. Ce riscă posesorii care nu aveau permis

Curba noilor infectări şi a deceselor s-a aplatizat constant în ultimele două săptămâni în Europa, mai ales în principalele sale focare, Italia şi Spania. În aceste ţări, dar şi în Franţa, creşterea este de 0,2% în medie, în timp ce în Germania este de 0,3%.

Doar Belgia şi Regatul Unit, au rămas cu o creştere semnificativă, de 0,6%, respectiv 1,2%.

Deşi numărul real de cazuri este, cel mai probabil, mult mai ridicat decât bilanţul oficial, având în vedere că niciun stat de pe planetă nu poate să îşi testeze sitematic întreaga populaţie, nu există motive care să sugereze că tendinţa ar fi diferită în ceea ce priveşte populaţia totală a ţărilor.

Numărul de infectări cu noul coronavirus a depăşit 5 milioane la nivel global, miercuri, conform datelor worldometers.info. Dintre cele 5.012.901 de cazuri de infectare, 2.302.774 au fost declarate închise. 1.977.277 dintre cei infectaţi s-au vindecat în timp ce numărul deceselor a ajuns la 325.497.

Şi numărul de noi internări în secţiile de urgenţă şi terapie intensivă ale spitalelor s-au redus semnificativ. Cu unele excepţii, cifrele sunt în scădere în majoritatea ţărilor afectate, iar spitalele şi medicii pot să lucreze nemaifiind copleşiţi aşa cum se întâmpla în perioada de vârf a pandemiei.

Unele ţări au desfiinţat chiar spitalele mobile instalate pentru a face faţă fluxului de noi infectări. Pe de altă parte, vigilenţa nu trebuie abandonată, având în vedere faptul că unele ţări despre care se credea că au învins coronavirusul, observă noi creşteri de la 0, după relaxarea măsurilor de carantină şi restricţie.

Citește mai mult AICI


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *