Industria nunţilor generează afacerea divorţurilor

Cât e darul la nuntă în 2022?

Suntem în plin sezon al nunţilor. A spune însă că vorbim, în general, doar de actul căsătoriei dintre doi tineri este ceva depăşit, pentru că, între timp, nunta a căpătat semnificaţii diferite. Uşor-uşor, ea nu mai reprezintă o petrecere, ci s-a tranformat într-o adevărată industrie, cu dimenisuni de nebănuit altădată.

Dacă pe vremuri pregătirile nu durau mai mult de câteva luni, acum planificările încep cam cu doi ani înainte de marele eveniment, aşteptat cel puţin ca venirea unui văr de-al lui Mesia pe pământ. Pentru început, se alege restaurantul, care trebuie neapărat să fie unul de lux, că doar aşa a fost şi la nunta vecinilor şi a colegilor de serviciu.

Urmează, apoi, antamarea muzicii, unde, de asemenea, trebuie să optezi doar pentru branduri, cu interpreţi care au apărut măcar de câteva ori pe la televizor. Se înţelege că şi preţurile sunt pe măsură, de la câteva mii de euro în sus. Nu este însă de ajuns, pentru că partea artistică nu se mai poate rezuma doar la muzică. Ca să fii în trend, trebuie să ai la nuntă un comic şi neapărat un mentalist, pe cât posibil să fi apărut şi pe la consursurile de profil televizate.

Mai departe, timpul este ocupat cu căutarea celui care filmează (să fie măcar trei camere de luat vederi), a fotografului, a domnişoarelor de onoare şi a hainelor pentru nuntă, mireasa fiind „muuult” mai frumoasă dacă rochia e adusă din străinătate. Pregătirile pentru aşa-zisa petrecere iau, iarăşi, un timp lung. Lista invitaţilor trebuie să fie interminabilă, pentru că lumea nu se poate distra pe cinste dacă sunt mai puţin de 500 de persoane la masă!?

Culmea e că pe marea majoritate mirii nu îi cunosc nici măcar din vedere. Cei mai mulţi au venit „din obligaţie”, fiind colegi de serviciu de-ai părinţilor, foste cunoştinţe care au avut nuntă şi acum trebuie întors „serviciul” sau alte categorii pe care socrii mari şi cei mici i-au îndatorat cu ceva şi acum sunt nevoiţi să vină la eveniment.

Ajungem, iată, chiar şi la un paradox: să vii la petrecere „din obligaţie” şi să te distrezi pe cinste! Mai departe, sunt atent pregătite momentele principale: cine fură mireasă, cine îl îmbată pe mire, dansul naşilor, al socrilor şi ţinuta domnişoarelor de onoare.

Un eveniment aparte îl constituie scena aducerii tortului, care trebuie să ridice lumea de la mese, ca şi când a intrat un OZN care taie respiraţia tuturor, mai puţin cea a unor bărbaţi ocupaţi cu treburi bahice. La final, cheful trebuie obligatoriu să se încheie cu un foc de artificii.

Desigur, toate aceste „adiţionale” costă, iar nunta a devenit un prilej de a stoarce bani buni. Prea mult se bate monedă pe pregătirile evenimentului şi se neglijează partea cea mai importantă şi anume compatibilitatea dintre miri, actorii principali ai nunţii.

Nu e de mirare că a crescut rata divorţurilor şi că nu mai vorbim de muzicanţi, comici şi mentalişti, ci de avocaţi, martori şi detectivi. Iată că şi la divorţuri se dezvoltă o altă industrie, legată oarecum de cea dintâi. De la furatul miresei am ajuns la nevasta infidelă, iar de la îmbătatul mirelui, la soţul beţivan. Şi ce frumos era tortul, ca un OZN…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Industria nunţilor generează afacerea divorţurilor

  1. cică pe FB …sunt cupluri care își anunță despărțirea cu o MARE PETRECERE !
    INVITATII DE LA NUNTA SUNT INVITATI INCA O DATA LA PARTY. DE DESPĂRȚIRE…
    SI CE FRUMOS ÎNCEPUSE TOTUL: CU O FLOARE GINGAȘE ȘI UN SĂRUT DULCE.
    PÂNĂ LA SÂNGE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *