INCREDIBIL! Un pasaj de 28 de milioane de lei stă închis din cauza lui… Dorel

pasaj Curtici

În zona de vest a ţării, un pasaj peste calea ferat a fost finalizat de șase luni, dar este închis, dintr-un motiv tipic românesc, marca „Dorel”: vehiculele de mare tonaj nu au spațiu de viraj pentru a urca.

Pasajul a fost deschis traficului doar câteva zile, până când s-a constatat că tirurile și utilajele agricole nu îl pot traversa.

Șoferii s-au plâns că drumul județean Arad-Curtici-Dorobanți e prea îngust pentru a permite virajul, astfel că nu era posibilă intrarea pe pasaj. Nici la capătul celălalt al construcției, care coboară în centrul orașului Curtici, nu este mai bine.

Dincolo de această problemă serioasă, autoritățile locale critică locul ales de CFR pentru a realiza traversarea liniilor de tren. Tot traficul greu va ajunge prin oraș, adică până la 500 de TIR-uri pe zi.

Edilii spun că poziționarea construcției a fost greșită din start, pentru că legarea acesteia de o viitoare șosea de centură, necesară scoaterii tarficului greu din oraș, va fi mult mai costisitoare decât dacă traversarea liniilor de tren se va face înainte de intrarea în localitate. În plus, pasajul, aflat în vecinătatea gării, trece peste 12 linii de cale ferată, în timp ce la intrarea în oraș se puteau traversa doar două linii.

Cu toate acestea, CFR anunță că reia lucrările și încearcă să deschidă pasajul la jumătatea lunii aprilie, când ar urma să fie închisă traversarea actuală a liniilor de tren. Investiția totală este de aproape 28 de milioane de lei.

Sursa text şi foto: arq.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *