INCREDIBIL! Un drum de doar 40 de kilometri, parcurs în cinci ore

Locuitorii de pe raza comunei Mașloc (cu satele aparținătoare Alioș și Remetea Mică) au rămas, o bună bucată de timp, fără tren. Considerând, probabil, că sunt nerentabile, trenurile care făceau legătura între Timișoara și Alioș, respectiv, Remetea Mică, cinci la număr, au fost scoase de pe acest traseu.

La insistențele autorităților din Mașloc (comuna care administrează cele două sate), după mai mulți ani de pauză, la sfârșitul anului trecut, CFR a introdus trei garnituri pe ruta Timișoara – Remetea Mică – Alioș – Lipova.

Problema nu a fost însă rezolvată întrucât, din cauza timpilor de așteptare, nu prea sunt călători. Concret, din Timișoara, la ora 3,45 pleacă o garnitură de trei automotoare, care ajung în Remetea Mică la ora 4,45.

Unul se întoarce la Timișoara la ora 5, al doilea după ora 6, iar al treilea pleacă spre Lipova la ora 6,30 și ajunge în Alioș la ora 7. Cu alte cuvinte, o persoană care dorește să parcurgă, cu trenul, o distanță de 40 de kilometri (Timișoara-Alioș) are de mers trei ore.

La întoarcere, e și mai dramatic. Trenul pleacă din Alioș la ora 14,30 și ajunge în Timișoara abia la ora 19, pentru că staționează pe parcurs vreo trei ore!

În aceste condiții, nu este exclus să se tragă din nou concluzia că ruta nu este rentabilă, fiindcă nu prea au călători…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

2 Comments
Alex Avram 21 ianuarie 2016
cea mai tampita chestie!
vic sergiu 21 ianuarie 2016
pai de ce au mai introdus asa ceva, sunt tampiti in rationament sau chiar isi bat joc de potentialii calatori.