Incident neobișnuit. Un bărbat a tăiat anvelopa unei mașini de poliție. Europol: ”Autorii morali, parlamentarii României” (video)

A fost identificat bărbatul care a taiat anvelopa unei mașini de poliție

Incident neobișnuit. Un bărbat a tăiat anvelopa unei mașini de poliție. Europol: ”Autorii morali ai infracționalității stradale, parlamentarii României”

Un incident neobișnuit a fost surprins de camerele de supraveghere pe o stradă din Lupeni (județul Hunedoara). Un bărbat a decis să taie o anvelopă a unei mașini de poliție, în momentul când a observat autoturismul parcat.

Fapta  bărbatului este prezentată și de Sindicatul Polițiștilor Europeni – Europol, pe pagina de Facebook.

”Un distins cetățean european cu drepturi și libertăți, în timp ce se plimba pe străzile din orașul Lupeni, județul Hunedoara a tăiat anvelopa unei mașini de poliție.

De ce se pot întâmpla astfel de fapte?

Este simplu, autorii morali ai infracționalității stradale de acest gen ar putea fi considerați parlamentarii României care au modificat legislația, dezincriminând portul de arme albe în spațiile publice.

Ca urmare a unei astfel de decizii, orice dezaxat se poate plimba pe drumurile publice cu un cuțit sau macetă asupra sa fără ca polițiștii să poată dispune vreo măsură împotriva acestuia.

În prezent, portul cuțitului, pumnalului, boxului sau alte asemenea obiecte anume confecționate pentru înțepare, tăiere sau lovire este incriminat doar dacă autorul este depistat la adunări publice, manifestări cultural-sportive, în localuri publice(restaurante/terase, instituții publice, mijloace de transport în comun).

CITEȘTE ȘI: Pieton lovit mortal pe trotuar de o mașină, în urma unui impact cu un alt autoturism

Pentru fapta comisă, individul riscă un dosar penal pentru infracțiunea de distrugere prevazută de art. 253 din Codul Penal pentru care legiuitorul a prevăzut pedeapsa închisorii de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, context în care nu poate fi dispusă măsura arestării preventive”, se arată pe pagina de socializare Sindicatul Europol.

Ce spune IPJ Hunedoara

„Cu privire la incidentul care s-ar fi petrecut în anul 2022, în municipiul Lupeni, în care o persoană înțeapă o anvelopă a unei autospeciale de poliție, în urma unor imagini apărute în mediul online conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara a dispus formarea unei comisii care s-a deplasat la sediul Poliției Municipiului Lupeni pentru a verifica aspectele semnalate” a transmis IPJ Hunedoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *