Incident în vestul țării: Pensionară amendată cu 1.200 de lei, pentru că și-a dat masca jos de pe nas, ca să-și dezaburească ochelarii

pensionara amendata

O pensionară din comuna Brănișca a fost amendată, pentru că a fost surprinsă cu masca sub nas. Femeia în vârstă de 68 de ani se afla în zona ieșirii din Piața Agroalimentară din Deva, moment în care și-a dat masca de pe nas ca să-și dezaburească ochelarii. Un polițist extrem de zelos a văzut-o și nu a cataticsit să o amendeze cu 1.200 de lei. 

CITEȘTE ȘI: Situaţia e tot mai greu de controlat! Alți 35 de migranți, prinşi de poliţiştii locali în Timişoara

Elena Santa a cerut anularea Procesului Verbal (PV) emis de un polițist de la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Hunedoara, în care a fost consemnată amenda. Dosarul s-a judecat, în fond, la Judecătoria Deva. Detaliile care ies la iveală din acest caz sunt, însă, de-a dreptul cutremurătoare.

În cererea de anulare a PV, Elena Santa a cerut înlocuirea amenzii cu sancțiunea avertismentului. Trebuie de precizat că data la care a fost amendată pensionara, respectiv 8 noiembrie 2020, este din perioada în care Piața Agroalimentară din Deva a fost închisă, în baza unei hotărâri a Guvernului, ca măsură de protecție față de infecțiile cu coronavirus. Ceea ce însemană că hala era goală,  fiind deschise doar magazinele cu produse alimentare din interiorul pieței.

„În motivarea plângerii sale, în fapt, petenta a arătat că, în data de 8 noiembrie 2020, în jurul orei 16:30 – 16:40, la ieșirea din sectorul brânzeturi (Șugag II) din incinta Pieței Agroalimentare, purtând mască de protecție conform legislației în vigoare, întrucât îi erau aburiți ochelarii și zona gurii era transpirată, a tras masca sub nas pentru a se putea șterge și a-și putea șterge ochelarii. A menționat petenta că se afla în zona ușii de ieșire spre gară și nu era nimeni în jurul său pe o rază de cel puțin 5 metri”, a arătat instanța. 

Femeia susține că în fața sa a apărut un polițist, care i-a cerut pe un ton agresiv să se legitimeze. Deși a încercat să-i explice motivul pentru care și-a dat jos masca de pe nas, agentul nu a ascultat-o. Dimpotrivă, a devenit și mai dur în exprimare, se precizează în acțiunea pensionarei:

„În continuare, petenta a afirmat că în acel moment a apărut în fața sa agentul de poliție P. A., care pe un ton agresiv i-a solicitat să se legitimeze și i-a pus în vedere că o va sancționa pentru nepurtarea măștii, deși a văzut că avea masca pe față. Petenta a afirmat că a încercat să îi explice agentului de ce masca este așa, însă acesta a devenit și mai dur și n-a dorit să o asculte.”

Elena Santa a mai subliniat faptul că, este pensionară, suferă de afecțiuni cardiace, iar o amendă atât de mare o lasă fără resurse din care să-și asigure tratamentul medical și traiul zilnic.

„În fine, s-a menționat de către petentă că, fiind pensionară, îi este aproape imposibil să achite o asemenea sumă, fiindu-i amenințat traiul zilnic. A arătat că are probleme cardiace și este hipertensivă, luând zilnic tratament”, au consemnat magistrații.

Magistrații de la Judecătoria Deva au admis acțiunea petentei și au înlocuit amenda cu sancțiunea avertismentului scris. Hotărârea instanței nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

„Înlocuiește sancțiunea amenzii contravenționale aplicate petentei prin procesul-verbal de contravenție, cu sancțiunea avertismentului scris și, în consecință, exonerează petenta de la plata amenzii contravenționale”, se arată în decizia Judecătoriei Deva.

sursa: ziardehunedoara.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Incident în vestul țării: Pensionară amendată cu 1.200 de lei, pentru că și-a dat masca jos de pe nas, ca să-și dezaburească ochelarii

 1. Încep tot mai mult să cred că polițiștii din România au ordin să extermine bătrânii. Nu e niciun secret că au în rândurile lor corupți căcălău, cu creier de găină și mușchi de bou, analfabeți funcționali etc. etc. Sunt și eu bătrân, port ochelari și știu cum e să ți se aburească ochelarii. După mintea de rahat a unor polițiști, ori nu porți ochelari și-ți rupi gâtul, ori ți se aburesc și ești lichidat de polițiști prin amendă (care avertisment?). Să dai amendă unui bătrân care și-a dat jos ochelarii pentru a-i șterge, când acest bătrân nu are nici pe departe o pensie cât are un tânăr polițist care iese la pensie la 47 de ani și iar se angajează la stat (vezi generăleasa), este crimă cu premeditare. Dar în România lucrului „bine făcut”, a unui președinte fără empatie, total rupt de România, și a unui guvern „al meu” nimic nu te mai miră. Să închizi piețele agroalimentare, deci să distrugi micul producător român (nu toți din piața sunt cu sereleuri), să amendezi o bătrână cu o amendă mai mare decât pensia ei pe o lună sunt dovezi clare că nu mai avem loc în România. Cui anume trebuie să facem loc?

 2. Aiurea. multi inconstienti, inclusiv in virsta, poarta masca de forma. Adica doar pe gura.
  Si tot ei ajung cel mai frecvent la ATI.
  Se bazeaza pe faptul ca sunt batrini si nu le va atrage nimeni atentia, fara sa se gindeasca ca sunt victime aproape sigure. Si fara sa se gindeasca pe citi pun in pericol, prin transmitere dupa ce s-au infectat. Am vazut sute din acestia.
  Referitor la dezaburitul ochelarilor, vrajeala ieftina.
  Si eu am ochelari si te prinzi in 5 min ca daca porti ochelarii un pic mai departe de masca, NU se aburesc ochelarii.
  Asa ca, lasati vrajeala, ca tine doar la prosti !

 3. După fapta si RASPLATA, asa sa-i ajute Dumnezeu! Vine o zi in care vom răspunde în fața lui Dumnezeu pentru toate. Domnul sa ne de-a INTELEPCIUNE sa fim mai buni unul cu celalalt. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *