Incident grav la o creșă din Timișoara

copil picior rupt

Un incident grav a avut loc, în urmă cu două zile, la o creșă privată din Timișoara, în urma căruia un copil de doi ani a ajuns la spital.

Fostul internațional Iosif Rotariu, în proprietatea căruia se află instituția educativă, a declarat că nefericitul eveniment a fost urmare a efectelor secundare ale bolii de care suferă fiica sa mai mare, Romina.

Tânăra, în vârstă de 33 de ani, suferindă de diabet, lucra ca îngrijitoare la creșă. Potrivit afirmațiilor lui Iosif Rotariu, la un moment dat, fiica sa a avut o criză de hiperglicemie și a început să tremure.

 

tombola abonatilor

 

Între timp, unul dintre copii, un băiețel în vârstă de doi ani, a început să plângă după perna lui preferată.
Intenționând să îl pună în pat pentru a se liniști, l-a a bruscat fără să-și dea seama de consecințe. Copilul s-a lovit și a ajuns la spital cu fractură de femur.

”Am văzut cum s-a întâmplat pentru că ne-am uitat pe camerele de supraveghere. Ne pare foarte rău pentru ceea ce s-a întâmplat. Am încercat să luăm legătura cu părinții fetiței, dar ei acum sunt supărați.
Îi înțeleg. Le-am transmis că îi vom ajuta cu tot ce putem.

Romina nu e o persoană deloc rea.

Când a fost internată la spitalul din Buziaș, s-a atașat de ea un băiețel de la Centrul de plasament. Nu s-a mai putut dezlipi de ea, așa că am decis să-l adoptăm”, a mărturisit Iosif Rotariu, care, în urmă cu un deceniu, a adoptat-o, împreună cu soția sa, și pe Kassandra, fetița maltratată de bunică și suferindă de multiple afecțiuni.

Alta este, însă, versiunea mamei băiețelului care a fost bruscat de fiica cea mare a cuplului Rotariu.

Aceasta spune că incidentul s-a petrecut cu o oră înainte ca ea să ajungă la creșă, nefiind anunțată despre cele întâmplate.
”Când am ajuns acolo, mi-au adus copilul tremurând și urlând de durere. Nu am vrut să plec până nu am văzut filmarea. Am întrebat ce are și mi s-a spus că nu a dormit suficient la prânz”, a povestit Roxana Petcu.

Referitor la starea cauzată de boala fiicei sale, pe care Iosif Rotariu a invocat-o în apărarea acesteia, mama copilului spune că ”din filmare nu am văzut să fi avut vreo criză. Ea ședea jos și s-a enervat pe copil pentru că nu a stat cum voia ea. Nici o criză, nici o stare de leșin, nimic”.

Roxana Petcu a mai relatat că pe filmare a văzut cum copilul s-a trezit, s-a ridicat din pat și a vrut să plece. Îngrijitoarea l-a prins de brațe și l-a trântit în pat.

Faza s-a repetat. Dar a doua oră, copilul s-a rostogolit și s-a lovit cu piciorul de bara metalică a patului. Așa s-a produs fractura de femur.

”Acum, copilul meu este nevoit să stea între 12 și 14 zile imobilizat într-o chingă, cu piciorul ridicat, urmând să poarte ghipsul, în continuare, încă șase săptămâni”, a adăugat Roxana Petcu.

Romina Rotariu este acum cercetată, sub control judiciar, pentru purtare abuzivă și pentru lovire și alte violențe.

 

GIANINA IANĂȘ

ANCA TOMA


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Incident grav la o creșă din Timișoara

  1. Fir-ar fi-ta a dracu de jegoasa muista si nefututa ! Bagami-as pula in fiica ta bolnava de diabet , Iosif Rotariu; sper sa moara in chinuri , violata in vreun sant ! Asa ai educat-o , ma, cu sapa, bagami-as pula in gatul ei de muista jegoasa ! Cum ma sa bati si sa rupi piciorul unui copil de 2 ani, care nici macar nu e al tau ? Sper ca Dumnezeu sa i pedepseasca pe fi-ta si sa moara de cancer !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *