Închis! Secția de Dializă a unui mare spital din Timiș şi-a suspendat activitatea

Direcția de Sănătate Publică a suspendat de săptămâna trecută activitatea de dializă la Spitalul Municipal Lugoj, pentru nerespectarea condițiilor de funcționare.

În urmă cu zece luni, DSP Timiș a cerut conducerii spitalului să remedieze toate deficiențele constatate cu prilejul unor controale de specialitate.

Deși e vorba de o suspendare temporară, faptul că instituția medicală lugojeană ar putea rămâne definitiv fără He­mo­dia­liză nu este o surpriză.

Compartimentul era pe pier­dere de mult timp, iar pacienții au migrat spre concurența re­prezentată de un centru privat care oferă aceleași servicii medicale.

Încă din ianuarie 2018, di­rectorul SML, medicul chi­rurg Erwin Floroni, spunea: ”Știu sigur că Dializa e pe un minus mare, încă din luna noiembrie 2017. Oricum, deocamdată nu am luat nici o decizie.

Aprobarea finală de desființare a secțiilor sau de înființare a unora noi vine de la Ministerul Sănătății. Și în ipoteza desființării, nimeni nu rămâne șomer.

Personalul și paturile vor fi redistribuite altor compartimente. În momentul de față, Dializa are opt pacienți”. Între timp, secția a ajuns la șapte pacienți.

Directorul spitalului lugo­jean precizează că a făcut demersuri la Ministerul Sănătății pentru desființarea compartimentului: ”La începutul anu­lui, am depus dosarul la minister pentru desființarea compartimentului de hemodializă, care nu e rentabil.

Nu ai cum investi în ceva care merge con­tinuu pe pierdere, care este în cădere liberă. Fiecare aparat nou ne costă 1300 lei și este vorba doar de comodatul pentru un aparat”.

La ora actuală, compartimentul de dializă al SML este suspendat.

Directorul spitalului spune că personalul a fost redistribuit pe secțiile care au nevoie de personal. Dr. Roxana Marian, medic specialist nefrolog, a fost transferată la Nefrologie, împreună cu una dintre asistente. Două asistente vor merge la Compartimentul de Primiri Urgențe, iar una la Secția de Boli Infecțioase.

 

redesteptarea.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns