Începe prima etapă a înscrierilor în clasa pregătitoare, situația locurilor din Timiș

Începe prima etapă a înscrierilor în clasa pregătitoare, situația locurilor din Timiș

Începe prima etapă a înscrierilor în clasa pregătitoare, situația locurilor din Timiș.

În perioada 11 aprilie – 14 mai, părinții pot depune cererile-tip de înscriere și a documentelor necesare pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare la trei unități de învățământ avute în vedere, în ordinea preferințelor.

Listele cu candidații înmatriculați și cu locurile libere rămase vor fi afișate pe 29 mai.

În Timișoara, pentru anul școlar 2024/2025, vor fi disponibile 2.592 de locuri (din totalul de 6.904 la nivel de județ) la clasele pregătitoare. Cele mai multe au fost aprobate pentru Școala Gimnazială nr. 24 (176), Școala Gimnazială nr. 30 (176) și Școala Gimnazială nr. 19 ”Avram Iancu” (154). Liceul Teoretic ”Nikolaus Lenau”, Colegiul Național Bănățean și Liceul Teoretic ”Grigore Moisil” vor avea câte 110 locuri.

La nivel de județ, cele mai multe locuri sunt la Școala Gimnazială Dumbrăvița (308) și la Liceul Teoretic ”David Voniga” din Giroc (264 locuri).

Pot fi înscriși copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2024 inclusiv, precum și cei care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie, dacă, în urma evaluării de către centrele județene de resurse și asistență educațională, se atestă faptul că nivelul lor de dezvoltare este corespunzător.

CITEȘTE ȘI: Modernizare edilitară într-o comună timișeană


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *