Încep lucrările de lărgire a drumului spre autostradă

drum spre autostrada

Lucrările la proiectul „Modernizare DJ 691 – lărgirea la patru benzi a sectorului km 2+725 (sens giratoriu) – Centura Timișoara și Centura Timișoara – Autostrada A1 (km. 12+975)” vor avea loc pe două tronsoane separate.


CITEŞTE ŞI: bataie adolescente deva(Video) Scene violente între adolescente


Primul este cel de la sensul giratoriu de la intrare în Dumbrăvița până la centura Timișoarei, iar cel de-al doilea, de la centură până la urcarea pe autostrada A1.

Contractul pentru proiectarea și execuția acestor lucrări a fost semnat în iulie 2019 Licitația a fost câștigată de Tehnocer SRL, cu o sumă totală de 60 de milioane de lei, fără TVA.

Firma a avut opt luni la dispoziție pentru realizarea proiectării și are 30 de luni pentru lărgirea la patru benzi a drumului de aproximativ 13 kilometri care trece prin Dumbrăvița și pe lângă Giarmata.

Amânarea deschiderii șantierului a fost provocată de întârzierea obținerii avizului de mediu, dar autoritățile județene au predat amplasamentul către constructor, iar ordinul de începere a lucrărilor va fi emis în această săptămână.

„Predăm amplasamentul. Am obținut autorizația de construire pentru acest drum județean foarte important, de la autostradă, centură și intrarea în Timișoara prin Dumbrăvița.

Vom emite ordinul de începere a lucrărilor, iar constructorul va începe să-și pregătească terenul pentru a intra efectiv în lucrări.

Din punctul de vedere al documentației suntem pregătiți. Conform legislației, având autorizația de construire putem începe lucrările.

Vom lucra în două etape: prima etapă va fi de la autostradă până la centură, iar cea de-a doua etapă de la centură la comuna Dumbrăvița.

Prin prisma modificărilor din cadrul proiectului s-a mărit valoarea contractului, suntem undeva la aproximativ 60 de milioane de lei.

Va fi un acces mult mai facil la autostradă, vor fi realizate sensuri giratorii, vom elimina semaforizarea în mare parte în Dumbrăvița, prin aceste sensuri giratorii, care vor fluidiza traficul. Fac un apel la cei care sunt în trafic să fie înțelegători. Avem un trafic aglomerat și în acest moment și mai ales atunci când vor fi lucrări.

Nu se va întrerupe total circulația în timpul lucrărilor”, a declarat Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

Primarii celor două localități afectate de lucrări, Giarmata și Dumbrăvița, au explicat că au în vedere amenajarea unor variante ocolitoare, astfel încât să se evite, pe cât posibil, o perturbare prea mare a traficului.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Încep lucrările de lărgire a drumului spre autostradă

  1. Cât vă dă Dobra să tot scrieți căcatul ăsta de știre,de 4 ani se tot începe,dar totuși se mai amână !!!! Nu mai aveți subiecte,așa-i ?????

Lasă un răspuns