Incendiu devastator în vestul ţării. O persoană a ajuns la spital cu arsuri

incendiu hunedoara

Duminică seara, un incendiu devastator a cuprins un depozit de mase plastice. Flăcările s-au ridicat la cel puțin zece metri, iar fumul negru, dens, a acoperit întreaga zonă. Un bărbat a suferit arsuri pe membrele inferioare, a informat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Hunedoara.

Mai multe echipaje ale ISU Hunedoara au fost mobilizate pentru stingerea incendiului.

Pompierii au reușit controlarea unui incendiu puternic și stoparea propagării acestuia la halele de producție ale unei societăți de pe platforma industrială a municipiului Hunedoara.
incendiu hunedoara1
„Este vorba despre un incendiu ce s-a dezvoltat la deșeuri din plastic, ușor inflamabile, dispuse pe aproximativ 1.000 de metri patrați, în curtea unei companii specializată în fabricarea maselor plastice. În cel mai scurt timp, au fost alertați și s-au deplasat la locul indicat aproape 30 de pompieri cu 6 autospeciale, cu capacitate mărita, pentru stingerea incendiilor, 2 echipaje ale SVSU, două autospeciale de prima intervenție, autospeciala CBRN, un container multirisc și o ambulanță Smurd de la Detașamentele de Pompieri Hunedoara, Deva și Orăștie.

Intervenția a fost îngreunată de faptul că hidranții aflați în interiorul obiectivului erau dezafectați, pompierii fiind nevoiți să realizeze alimentarea cu apă, în sistem navetă, de la cel mai apropiat hidrant funcțional.

Concomitent cu desfășurarea operațiunilor de stingere, echipajul Smurd a acordat îngrijiri medicale unui muncitor, de pe platforma industrială, ce a suferit arsuri de gradul 1 la gamba stângă și l-au transportat la Upu Hunedoara.

Operațiunile de stingere au fost coordonate, la fața locului, de inspectorul șef al I.S.U. Hunedoara.

Deoarece prin ardere deșeurile din plastic au generat o mare cantitate de fum, la locul dezvoltării incendiului s-a deplasat și o echipă a Gărzii de Mediu și o alta a Agenției pentru Protecția Mediului pentru prelevare de probe.

Norul de fum nu a fost purtat de curenții de aer spre municipiul Hunedoara, ci s-a ridicat la mare înalțime, putând fi observat de la o distanță de aproximativ 10 km”, au transmis reprezentanţii ISU Hunedoara.

FOTO: ISU Hunedoara


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns