Incendiu devastator din cauza focului nesupravegheat. A fost stins după opt ore de intervenție!

incendiu arad 2 2

În acest weekend, subunitățile ISU Arad au intervenit pentru stingerea a șapte incendii de vegetație în diferite locuri, precum grădini sau arealul unor localități, toate provocate de persoane care, după ce au dat foc unor resturi vegetale, nu le-au mai supravegheat în condițiile în care afară vântul se manifesta cu viteză.

Un astfel de incident, cu urmări dezastruoase, a avut loc la o casă din Secaci, comuna Craiva.

La fața locului s-au deplasat echipaje de pompieri din Ineu.

Incendiul se manifesta violent, propagându-se cu repeziciune din cauza vântului puternic, existând riscul extinderii și la casele vecinilor.

Cum cea mai apropiată sursă de alimentare cu apă se afla la o distanță de opt kilometri, mijloacele de intervenție au fost suplimentate cu alte autospeciale din Ineu, Chișinău Cris, Sebiș și de la SVSU Craiva.
Au fost acordate îngrijiri medicale pentru două persoane care au suferit atac de panică și la o persoană cu arsuri de gradul I pe mâini și pe față.

După aproximativ opt ore de intervenție, incendiul a fost stins, pompierii reușind să limiteze focul.
Au ars 600 de metri pătrați de acoperiș, un tractor, o instalație de erbicidat, două căruțe, 11 tone de porumb, 10 tone de fând, mobilier, lemne de foc, patru magazii și alte obiecte.

Din primele cercetări, a reieșit că proprietarul gospodăriei a făcut focul în curte, pentru a fierbe mâncarea pentru animale, dar a lăsat focul nesupravegheat, acesta propagându-se la materialele inflamabile care se aflau în jur.

abonamente noiembrie

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns