Încă un copil născut la Maternitatea Odobescu, depistat pozitiv. Şi mama acestuia are COVID-19

maternitate 7

Un bebeluș născut la începutul acestei luni, la Maternitatea Odobescu din cadrul Spitalului Municipal Timișoara, a fost depistat cu infecție cu COVID-19. Acesta nu face parte din lotul celor zece nou-născuți testați pozitiv în maternitate și neconfirmați ulterior, cu o singură excepție.

Cazul nou a intrat în atenția medicilor după ce a fost adus la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” Timișoara.

De asemenea, mama acestuia a fost diagnosticată cu coronavirus. Ambii au fost internați la Clinica Bega din cadrul Spitalului Județean Timișoara, unde sunt tratați sugarii, gravidele și lăuzele depistate cu COVID-19.

La Maternitatea Odobescu, în 1 aprilie, au fost recoltate probe de la 49 de mame și tot atâția nou-născuți, testele fiind lucrate în 5 și 6 aprilie.
Rezultatele testelor au arătat că zece nou-născuți sunt pozitiv la COVID-19, în timp ce mamele lor sunt negative. Retratarea acestora a arătat că un singur bebeluș, dar și mama acestuia, sunt infectați cu COVID-19, fiind tratați la Clinica Bega.

Totodată, în aceeași perioadă, 13 cadre medicale și 12 paciente de la Maternitatea Odobescu au fost depistate cu coronavirus.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *