Încă un copil născut la Maternitatea Odobescu, depistat pozitiv. Şi mama acestuia are COVID-19

Un bebeluș născut la începutul acestei luni, la Maternitatea Odobescu din cadrul Spitalului Municipal Timișoara, a fost depistat cu infecție cu COVID-19. Acesta nu face parte din lotul celor zece nou-născuți testați pozitiv în maternitate și neconfirmați ulterior, cu o singură excepție.

Cazul nou a intrat în atenția medicilor după ce a fost adus la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” Timișoara.

De asemenea, mama acestuia a fost diagnosticată cu coronavirus. Ambii au fost internați la Clinica Bega din cadrul Spitalului Județean Timișoara, unde sunt tratați sugarii, gravidele și lăuzele depistate cu COVID-19.

La Maternitatea Odobescu, în 1 aprilie, au fost recoltate probe de la 49 de mame și tot atâția nou-născuți, testele fiind lucrate în 5 și 6 aprilie.
Rezultatele testelor au arătat că zece nou-născuți sunt pozitiv la COVID-19, în timp ce mamele lor sunt negative. Retratarea acestora a arătat că un singur bebeluș, dar și mama acestuia, sunt infectați cu COVID-19, fiind tratați la Clinica Bega.

Totodată, în aceeași perioadă, 13 cadre medicale și 12 paciente de la Maternitatea Odobescu au fost depistate cu coronavirus.

0 Comments

No Comment.