Încă o zi tristă pentru liberali în Timiș…

peneleu 2

…dar și pe plan național. Cei care își spun urmașii Brătienilor s-au îmbrâncit și s-au înjurat la cea de-a doua rundă de alegeri pentru conducerea PNL Timișoara, care a avut loc la Iulius Mall. Reamintim că precedenta întrunire s-a desfășurat într-o atmosferă la fel de tensionată, la început de iulie, la Filarmonica „Banatul”. Președintele ales la începutul lunii iulie, Raul Ambruș, a fost suspendat din funcție, printr-o decizie a comisiei județene de arbitraj, astfel că nu a putut candida, iar susținătorii săi s-au grupat în jurul deputatului Claudiu Chira. De dimineață existau, practic, doi candidați la funcția de președinte la PNL Timișoara – Cosmin Tabără și Claudiu Chira, cu toate că pe buletinul de vot figurau 17 persoane.

CITEȘTE ȘI: Ungaria: Asistenţii medicali cer să fie plătiţi mai bine pentru a stăvili exodul de forţă de muncă

În mod normal, la alegeri ar fi trebui să participe circa 900 de membri ai PNL, dar aproximativ 320 de membri cu domiciliul sau locul de muncă în Timișoara și cotizația plătită la zi nu au fost trecuți pe convocator, pentru ca gruparea Tabără, susținută de președintele interimar al PNL Timiș, Alin Nica, și secretarul general Dănuț Groza (adulatorul penalei Elena Udrea), să aibă garantată câștigarea alegerilor. Se pare că tactica a dat rezultate, întrucât la aceste alegeri Cosmin Tabără a câștigat funcția de președinte al PNL Timișoara, cu 238 de voturi, în timp ce Claudiu Chira a avut 119 voturi și 15 buletine de vot au fost anulate. Oare chiar să nu aibă Partidul Național Liberal în Timișoara decât 372 de membri dornici să-și voteze conducerea?

 

Se va merge în instanță

 

Conflictul local reflectă bătălia pentru funcția de președinte al PNL de la nivel național, care se va tranșa la congresul din septembrie. În timp ce gruparea din jurul președintelui interimar al PNL Timiș, Alin Nica, s-a orientat către premierul Florin Cîțu, cealaltă grupare îl preferă pe Ludovic Orban. Cum Filiala PNL Lugoj a fost deja decapitată, mai rămăseseră de bifat alegerile de la PNL Timișoara, fiindcă șefii aleși vor decide ce delegați vor merge la congres și pe cine vor vota. Dar, chiar dacă, așa cum au susținut unii lideri liberali, alegerile de sâmbătă vor fi contestate în instanță pentru modul defectuos (chiar abuziv, în opinia mai multor liberali timișoreni) în care au fost organizate, procesul are șanse să dureze cel puțin câteva luni, dacă nu un an-doi, iar alegerile pentru șefia PNL au loc peste câteva săptămâni. Între timp, Ludovic Orban, președintele PNL, ar fi anunțat că va anula alegerile pentru PNL Timișoara.

Spectacolul repetat cu contestații și îmbrânceli a fost unul cât se poate de trist. Reamintim că PNL este principalul partid de la guvernare și că ar trebui să ne conducă spre prosperitate, prin reforme, investiții și alte înțelepciuni. Dacă așa știu să rezolve competiția internă, la ce să ne mai așteptăm pentru restul problemelor?


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Încă o zi tristă pentru liberali în Timiș…

  1. Niste pacalici care au pretentia ca sunt continuatorii lui Bratianu !
    O gasca pusa pe….completati dvs.
    De fapt,un esantion care reprezinta f bine marea majoritate a societatii romanesti.
    In special cea pusa pe capatuiala necinstita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *